Haravointitalkoot kohta mennyttä perinnettä

Jokakeväiset – ja jokasyksyisetkin – lehtien haravointitalkoot alkavat olla jo kohta katoavaa kansanperinnettä. Haravointitalkoot olivat toki työtäkin, mutta myös tärkeä sosiaalinen tilaisuus. Talkoot olivat aikansa facebookeja, joissa tavattiin tuttuja, vaihdettiin kuulumiset ja viihdyttiin. Värtsilän seurakunnalle talkootyöllä oli suuri merkitys, sillä ostotyönä tuskin olisi hautausmaiden ja kirkonpihan haravointitöitä hankkimaan. Seurakuntalaisetkin halusivat omalla työllään osoittaa rakkauttaan omaa seurakuntaansa kohtaan.

Tässä haravaa heilutetaan kirkon pihamaalla todennäköisesti syksyllä. Työssä vas. Linda Koski, Martta Parkkonen, tuntematon, Klaudia Varonen, Toivo ja Maija Lintunen.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *