Värtsilän vauvat rotinoilla

Alkaisiko vauvakuume tästä kuvasta levitä.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Värtsilän yhdistys järjesti sunnuntaina yhteiset rotinat vuoden 2009 toukokuun jälkeen syntyneille vauvoille. Haikara oli vieraillut seitsemässä perheessä. Tarjolla oli karjalanpiirakoita ja täytekakkua.

Seurakuntasalissa oli ääntä ja lattia tömisi tavallista enemmän. ”Aiemmin muistimme kutakin perhettä erikseen, mutta parina viime vuonna rotinat on jaettu samassa tilaisuudessa”, kertoi yhdistyksen puheenjohtaja  Merja Kosonen. Perinne on Värtsilässä parinkymmenen vuoden takainen.

Suomessa kulunut viikko oli perheviikko sen kunniaksi, että MLL täytti 90 vuotta. Värtsilän yhdistys on melkein saman ikäinen, maamme vanhimpia. Se perustettiin huhtikuussa 1921. Tällä hetkellä jäseniä on 72. Yhdistys järjestää mm. koululaisten iltapäivätoimintaa, josta se on saanut paljon kiitosta. Joulua ja pääsiäistä juhlistetaan  askartelutilaisuuksilla, ja retket kuuluvat myös ohjelmaan.

Isätkin osallistuivat.

Sunnuntain tilaisuuteen saivat seuraavat perheet kutsun: Ikonen-Karvonen, Jormanainen, Luukkainen-Turunen, Kunnas, Koukku, Laamanen ja Kallio-Pölönen. Viidellä perheellä oli tilaisuus saapua paikalle.

Kosonen luonnehti vuotta 2009 ”syntymisen riemuvuodeksi” Värtsilässä. Silloin rääkäisi yhdeksän vauvaa. Tänä vuonna on toistaiseksi syntynyt kuusi.

3 comments for “Värtsilän vauvat rotinoilla

  1. Lainaus ensimmäisen kuvan tekstistä ”Alkaisiko vauvakuume tästä kuvasta levitä.”

    Onpa mukavan ja kannustavan näköinen kuva! Itse en ole niitä joita vauvakuume enää vaivaisi, mutta olisipa hienoa kun sama tahti muutoin niin ”hiipuvalla” kylällämme jatkuisi!

    Kuvasta tuli mieleen noin kymmenen vuoden takainen valokuva samasta paikkaa missä meidänkin penskat muiden kylämme ikäisten mukana leikkivät. Kovin menee aika nopiaan…

  2. Eero-Matti,

    voi kun ois kolomekymmentä vuotta nuorempi…

  3. Päivääkään en vaihtaisi pois.
    Omat lapset tein aikanaan ja nyt on lapsenlasten vuoro. Hekin ovat jo rippikoulun käyneitä. Piti käyttää nimeä ”Pyhä jysäys”, kun mummo jeesustelee. Halusin vain kertoa, että vielä ehtii aikuistua. 15-vuotias on mielestäni liian nuori sotaleskeksi.

    Suvussa siskosta on tullut täti, kun serkuksista kuoli ensimmäinen. Äskettäin minusta tuli isotäti, kun sain vastasyntyneen kastekuvan. Muuten ei olla sukurakkaita. Kärsin tästä välien viilentymisestä.
    WTC luhistui maahan. Amerikkalaiset turistit hävisivät saudien rakentamilta lomarannoilta. Nuori arabimies esitteli minut äidikseen Amerikasta. Siinä meille mallia eteenpäin menosta. Kyse on asenteista lapsien syntymää kohtaan. Toiset ainoana mallikappaleita, toiset nälkäänäkeviä liikakansoittajia markkinatalouden julmalle jumalalle.

    Taisin syntyä hyvään aikaan kesällä 1941 8-lapsiseen perheeseen. Aloitin koulun maalaistalon kamarissa, jatkoin oppikouluun vieraalla paikkakunnalla. Työn perästä maailmalla ja takaisin omaishoitajaksi vanhempien tarvitessa apua. Vapaaehtoistyöhön syöpälasten hyväksi, kun saan maksamastani eläkkeestä sen verran taskurahaa, että tulen toimeen.

    Elämäni 70 vuotta on ollut hyvää aikaa elää. En halua aloittaa alusta. Tänään on perheillä isoja haasteita lisääntyä. Huostaanottoluvut eivät kaunista tilastoja.
    Uusille tulokkaille toivotan: Tervetuloa elämään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *