Veda ja Suzie voitokkaina

Värtsiläiset rajakoirat ohjaajineen veivät täyden potin P-KR:n mestaruuskisassa keskiviikkona ja torstaina. Sekä joukkuekilpailun että henkilökohtaisen kisan voitot tulivat kotiin.

Joukkuekilpailun ja kiertopalkinnon voitti 185,5 pisteellä Niiralassa sijaitsevan Tohmajärven rajavartioaseman (ent. Värtsilän) joukkue, jossa kilpailivat ylirajavartija Tarmo Hurskainen ja saksanpaimenkoiranarttu (spn) Veda sekä vanhempi rajavartija Mikko Hämäläinen ja spn Suzie. Toiseksi tuli Lieksan rajavartioaseman joukkue.

P-KR:n koiramestaruuden voittivat Tarmo Hurskainen ja spn Veda. Mainittakoon, että viime vuonna Veda nappasi hopeaa valtakunnallisessa kisassa. Toiseksi tulivat vanhempi rajavartija Arto Juutinen ja saksanpaimenkoirauros (spu) Reke Ilomantsin rajavartioasemalta. Kilpailussa kolmannen sijan veivät Mikko Hämäläinen ja spn Suzie.

Kilpailu käytiin Tohmajärven vartioaseman alueella. Sää oli pilvinen ja muutama sadekuurokin tuli, mutta se ei haitannut koirien työskentelyä. Rajakoiran on toimittava kaikissa keleissä ja olosuhteissa sulan maan kaudella.

Kilpailuun osallistui kaksi koirapartiota Tohmajärven ja Lieksan rajavartioasemilta sekä yksi koirapartio Ilomantsista, joten mukana oli viisi koirapartiota.

Koirapartiot suorittivat kolme maastotehtävää, joista maastokoe 2 jouduttiin hylkäämään ulkoisista tekijöistä johtuen. Kilpailujen palkintojenjakotilaisuus pidettiin Tohmajärven rajavartioasemalla. Palkinnot jaettiin yleismestaruuden kolmelle parhaalle sekä voittaneelle joukkueelle. Ilomantsin rajavartioasema ei saanut joukkuetta kilpailuihin sairaustapauksen takia.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *