Onnen edellytykset

Tommy Tabermann: Itkeä, nauraa ja rakastaa, Kootus kolumnit, Gummerus 2011.

Tommy Tabermann tuli tunnetuksi intohimoa tihkuvista runoistaan. Hän oli rakkauden, fyysisen läheisyyden ja eroottisen hekuman tulkki. Kolumneissaan Tabermann on uskollinen teemoilleen. Hän puhuu yhtä hyvin suutelemisen kansainvälisestä kielestä kuin ahneuden maailmasta ja elämäntaidosta.

Joka syksy ihmisille tulee pakkomielle panna koko elämä uusiksi. Moni lopettaa syömisen ja juomisen ja aloittaa itsensä rääkkäämisen dieettien ohessa, myös rajuilla kuntokuureilla. Tottahan on, että kaunis ihminen saa paitsi parempaa palkkaa, myös lähimmäistensä ihailun osakseen. Mutta hulluus menee nopeasti ohi ja lokakuussa kaikki ovat taas yhtä lihavia ja vajavaisia.

Tabermann pitää myös juhlapuheen kauniimman sukupuolen reheville pakaroille, joiden ihailijaksi hän tunnustautuu. Ihmisonnesta hän sanoo, että yleensä nainen on se joka puhuu ja mies kuuntelee. Keskustelu onkin ylivoimainen onnen edellytys, mutta lähellä tulevat myös suomalaisten peruspuuhat, kuten television katsominen, syöminen ja juominen. Vasta neljäntenä on rakastelun vuoro ja senhän kolumnisti nostaisi mieluusti ykkössijalle.

Tabermann on uskollinen valitsemilleen teemoille. Hän tuli kansanedustajana esille mm. aloitteellaan rakasteluvapaan säätämisestä suomalaisille. Kolumneissa yleensä puututaan arkiseen elämään ja kolumnistien paheena on usein sivuta oman perheen tapahtumia. Tabermann ei tähän perisyntiin useinkaan kompastu. Sen sijaan hän ruoskii suomalaisia ihmisläheisempään elämään ja rakkauden kielen sekä intohimon ilmentymiin arjessa.

 

1 comment for “Onnen edellytykset

  1. Kyllä minäkin tuon neljännen nostaisin vähintään toiseksi. Telkkari näkyy Värtsilässä toisinaan niin onnettoman huonosti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *