Kiinassakin juhlittiin

Tänään juhlitaan itsenäistä AAA-luokkaista 94-vuotiasta, mutta silti niin perin tuloskuntoista ja viriiliä/hedelmällistä Suomineitoa. Lähi-idässä, eli Värtsilässä, itsenäisyydellä on erityisen suuri merkitys historiastamme johtuen. Kaukoidässä, keskellä suurta Kiinan Kansantasavaltaa, juhlat ovat aikaerosta johtuen jo päättyneet siinä vaiheessa, kun Suomessa frakkeja ja iltapukuja puetaan ylle illan juhlallisuuksiin.

Minulle tämä itsenäisyyspäivä oli työpäivä Kiinassa, Hunanin Provinssissa, kuten myös 1,3 miljardille kiinalaiselle. Töiden jälkeen kokosin asiakkaita ja yhteistyökumppaneita illalliselle juhlistamaan itsenäisyyttämme. Tällaistä jälkeä syntyi, lippu syntyi mustikkakonvehtipaperista, muuta asiaan kuuluvaa rekvisiittaa ei valitettavasti löytynyt. Mutta juhlallista tilaisuudessa oli, vaikka pukupakkoa ei ollutkaan. Syötiin hyvin, puheita pidettiin ja kaikkia kehuttiin, nyt erityisesti Suomea ja Suomen ja Kiinan ystävyyttä. Punkkuakin maisteltiin kohtuudella. Suomea koskevia kysymyksiä tuli satoja, mielihyvin niihin vastailin. Eräs poikamies kysyi suoraan, kumpi tulisi halvemmaksi, suomalainen vai kiinalainen vaimo. Siihen kysymykseen en valitettavasti osannut vastata.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille Värtsin lukijoille.

VTOH

3 comments for “Kiinassakin juhlittiin

  1. Parhaat kiitokset itsenäisyysjutusta ja Värtsilästä terveiset 1,3 miljardille kiinalaiselle. Lukekaa Värtsiä ahkerasti.

  2. Tuosta jutusta juohtuu mieleen Juhannusjuhlamme kielikurssilla Petroskoissa. Suomen lippu saatiin pankin mainoskynästä, johon se ponnahti porukan riemuksi vieterillä. Juhannuskokko viriteltiin lautaselle tulitikuista.

    Innovaatio kunniaan!! Terveisiä Kiinaan!!

  3. Toivotaan, että Kiinan ja Suomen välisellä rajalla on rauhallista ja viisumivapaus vuosikymmenten kuluttua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *