Kaustajärven entinen vartioasema myynnissä

Valtio on pistänyt Kaustajärven entisen rajavartioasemat kiinteistöt myyntiin. Tarjolla on viisi erillistä kiinteistöä. Entisen rajavartioston tontin omistaa UPM-Kymmene Oy . Tontti on valtiolla vuokralla. Rakennukset tarjotaan purettaviksi tai vaihtoehtoisesti ostajalla on mahdollisuus neuvotella UPM:n kanssa tontin vuokraamisesta tai ostosta. Valtion kanssa tehtyä vuokrasopimusta ei ole ilmoituksen mukaan mahdollista siirtää kolmannelle osapuolelle.

Suurin kiinteistöistä on entinen vartioasema, joka on vartioaseman lakkautuksen jälkeen saanut nimekseen Neuvottelutalo. Siinä on lähes 300 neliömetriä tilaa. Majoitusrakennuksessa on noin 140 neliötä, talousrakennuksessa non 120 ja hirsisessä saunassa noin 25 neliömetriä. Rakennukset ovat niitä myyvän Senaattikiinteistöjen arvion mukaan tyydyttävässä kunnossa. Pohjahintaa ei ole asetettu.

Tiloista ja taloista kiinnostuneilla on tammikuun loppuun asti aikaa tehdä tarjous. Lisätietoja kiinteistöistä löytyy Senaattikiinteistöjen sivuilta www.senaattimyy.fi.

 

Share

4 comments for “Kaustajärven entinen vartioasema myynnissä

 1. Sakari H
  31.12.2011 at 23:36

  Siellähän on voinut joku syntyä tuon senaatti-linkistä löytyvän Kaustan tummemman keltaisen talon eli ilmeisesti majoitusrakennuksen oikeassa takakulman huoneessa 40-luvun loppupuolella. On se jo aika vanha, kämppä siis.

  Jos suinkin mahdollista, niin toivotan entistäkin parempaa Uutta Vuotta kaikille tämän tekstin näkeville!

 2. Ilmari
  3.1.2012 at 19:03

  Saamani tietojen mukaan jonka olen saanut Hevosmiesten tietotoimiston kautta,että rakenuksissa voipi olla jopa kosteus-
  vaurioita onhan se niin kauan ollut ns: kylmillään ainakin
  kellaritiloissa on aineksia!! pelätään pahinta; toivotaan parasta.
  Näitä tapauksia on Senaatti-kiinteistöjen osalta tullut esille
  monessa myynti kohteessa Pohjois-Karjalan alueella.

 3. Rajajääkäri
  24.5.2012 at 1:29

  Nyt joku joka osaa/pystyy vaikuttamaan asiaan tulkaa esiin! Tietääkseni tämän kohteen (Kaustajärven Rajavartioaseman) päärakennukseen on tehty remonttia ”ihan oikeesti” ja koko pihapiiri rakennuksineen, rantasaunoineen…mitä siitä saisikaan?! Nyt on vain ’ekopiste’ pihan reunalla…

 4. Pauli Nieminen
  20.3.2019 at 7:58

  Onko vartioasema mennyt kaupaksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *