Koululaiset kevätretkellä Luppotuvalla

Teimme Värtsilän koulun 1-4 luokkalaisten ja henkilökunnan kanssa onnistuneen kevätretken Kukkolammen Luppotuvalle 25. toukokuuta. Menimme suurimman osan matkaa linja-autolla ja reippailimme Kukkovaaran rinteen ylös ja metsäistä polkua Luppotuvalle.

Savun tuoksu tuli nenään jo metsätaipaleella ja perillä meitä odotti nuotio ja Luppotuvan tulisija sytytettyinä. Koljosen Teemu ja Kolehmaisen Jukka olivat olleet asialla. He olivat tehneet myös ”opetussuunnitelman” liittyen kalastukseen ja kalan käsittelyyn. Saimme kuulla Teemun opastuksella kalastuksen alkeista ym. ja nähdä mielenkiintoisen ja opettavaisen Jukan kalanperkaus- ja käsittelynäytöksen. Oppitunnin jälkeen seurasi ruokatunti retkieväiden ja Annelin paistamien makkaroiden maistuessa. Saimme myös kalamaistiaisia!

Teemu opastaa. Kuva: Arja Hakulinen-Gromov

Ruokailun jälkeen rohkeimmat heittivät talviturkin Kukkolammen vielä kovin viileisiin vesiin. Osa oppilaista tyytyi kahlailemaan rantavedessä ja me aikuiset pysyttelimme rannalla ihmetellen lapsien reippautta ja tuumien, että hyvä jos Juhannukselta talviturkki lähtee. Suuret kiitokset kaikille retkemme onnistumisesta vastanneille!!!!! Tämä on sitä luontevaa koulun ja kodin yhteistyötä.

Vuokko Väänänen

Oppilaat seuraavat Kolehmaisen Jukan kalankäsittelynäytöstä kauniin keväiseisen Kukkolammen rannalla, jossa puut viheriöivät keväisesti. Kuva: Anneli Nylander.

4 comments for “Koululaiset kevätretkellä Luppotuvalla

  1. IHANKOS MINUNKIN PITÄISI PÄÄSTÄ JOSKUS LUPPOTUVALLE
    OMASSAKIN PIHASSA ON MAHDOLLSUUS LUPPOILLA NUOTIOKAHVIPANNULLA KEITETTYÄ KAHVIA – SAIN PANNUN PERHEELTÄ LAHJAKSI.
    Terv.” Kokeille” MirjaSisko”

  2. Kyllä tuli mieli iloiseksi, kun näin nuo kuvat Luppotuvan retkeläisistä! Teemu ja Jukka, olette oikealla asialla antaessanne aikaanne ja taitojanne lasten hyväksi. Ja Vuokossa on mediataitoja. Saatte uskoa, että nuo iloisen näköiset koululaiset muistavat retkipäivän vielä eläkemummoina ja -ukkoina. Pysykää Värtsin ”palstoilla”. Lämmintä kesää! Ierikka

  3. Hieno kevätretki Kukkolammelle ja luultavasti ei maksanut paljon. Lämpimät muistot omista retkistä tulevat väkisinkin mieleen. Olenhan minäkin saanut retkeillä siellä ehkäpä jo 4-luokkaisesta saakka. Meidän vain piti talloa sinne lapsena jalkaisin.

    Suuret kiitokset puuhamiehille ja -naisille. Tällaisia elämysmatkoja kannattaa järjestää. Siitä jää monia mukavia muistoja elämän varrelle evääksi

  4. Kevään viimeisen kouluviikon tapahtumista on tulossa juttua ja kuvia, kun saadaan työstettyä kokonaisuus julkaistavaan kuntoon. Kesäloman aluksi voidaan sitten vielä muistella koulun kevät lukukauden viimeisiä koulupäiviä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *