Lukuvuosi alkaa

Värtsilän koulun kello kutsui koululaiset lukuvuoden alkuun maanantaina klo 8.45  ja jo ennen tuota hetkeä koulun pihalla oli monenlaista hyörinää.  Kaveriporukoita oli juttelemassa ja virittelemässä pihapelejä ja leikkejä.  Osa kaikkein nuorimmista tuli kouluun äidin tai isän saattelemana.

Koulun pihalla käynnistyivät heti pihapuuhat.  Vanhempainneuvoston puheenjohtaja Jussi Raerinne on seuraamassa koulutyön aloittamista

 

Koulun kello on ilmoittanut syksyn koulutyön alkaneeksi. Opettajat ja koulunkäyntiavustajat ovat ovella vastaanottamassa koululaisia.

Alkavana lukuvuonna Värtsilän koulussa on 48 oppilasta joista 30 tyttöä ja 18 poikaa.  Ensimmäistä luokkaa aloittavia on yhdeksän.  Koko joukolla kokoonnuttiin koulun voimistelusaliin  esittely- ja tutustumistilaisuuteen.

Tästä se alkaa. Koulujohtaja Kimmo Hurri kertoo koulutyön ensimmäiset ohjeet.

 

Muutamia aikuisia on saattelemassa koululaisia ja seuraamassa lukuvuoden ensi hetkiä.

 

Hyvin muistui mieleen aiemmin opittu laulu” Minun ystäväni on kuin villasukka”. Seisomassa opettaja Pirjo Kuusela (keskellä) ja koulunkäyntiavustajat Vuokko Väänänen ja Ulla Rummukainen.

 

Ekaluokkalaiset saivat keltaisen lippiksen. Opettaja Arja Hakulinen-Gromov jakamassa päähineitä.

 

Päivi Kivivuori jakaa Mannerheimin lastenuojeliliiton Värtsilän osaston lahjoittamat pyöräilykypärät ekaluokkalaisille.

 

Ekaluokka niin kuin koko koulu on hyvin tyttövaltainen. Koulutulokkaissa on kuusi tyttöä ja kolme poikaa

 

Pojat kokeilevat jo heti lippiksiään

Värtsi toivottaa kouluväelle onnekasta lukuvuotta ja villasukanlämmintä yhdessäoloa.

4 comments for “Lukuvuosi alkaa

  1. Äidin kullat – siitä se joka-aamuinen lähtö alkaa. Onnea koulutielle
    Pusan Mirja

  2. Näihin toivotuksiin on ilo yhtyä.Muistan sen kihelmöivän jännityksen ja uuden repun tuoksun kun vuonna 1960 menin ekaluokalle upouuteen Värtsilän kouluun.Opettajia oli kolme Teuvo Vatanen,Elina Luukkainen ja 1. ja 2.luokan opettaja Eila Simonen.
    Hyvät eväät sain Värtsilän koulusta reppuuni kun maailmalle läksin.Sen jälkeen olen kuluttanut housun persauksiani erilaisten oppilaitosten penkeillä Tohmajärvellä,Joensuussa,Helsingissä ja Oxfordissa mutta parhaat koulumuistot ovat Värtsilästä.

  3. Onpa hyvä tuo ekaluokkalaisten näkyvä lippis. Ja kunnon heijastinauha vielä.
    Onnea vain koululaisille ja heidän vamhemmilleen. Voimia myös opettajille tärkeässä tehtävässä

  4. Tuli lämpimän hykertelevä mieli noita kuvia katsellessa. Turvallista ja innostuksen täyteistä koulutietä teille kaikille, joka luokalle ja myöskin opettajille ja tietysti myös keittäjälle!

    En mahda mitään sille, että tällainen kertomus ensimmäisestä koulupäivästä palauttaa mieleen oman koulu-urakan alkamisen v.1944. Silloin Uudenkylän koulu, sittemmin kirjasto, nyt yksityinen asuintalo, oli vielä armeijan käytössä. Tästä syystä aloitin Patsolan koulussa. Mutta varsin pian siirryin sitten omaan kouluuni, Uudenkylän kouluun. Ensimmäinen opettajani oli isäni serkku Saara Eronen. Sain olla myös Teuvo Vatasen oppilaana, kunnes siirryin Joensuun keskikouluun, entiseen Värtsilän keskikouluun, jossa olivat evakossa (suluissa koulun virkavuodet)rehtori Helmi Kokki(1928-40,1943-65),luonnontietei- den lehtori Evi Laakkonen (1922-40, 1943-56) ja vahtimestari Aleksanteri Vanninen (1931-52).

    Joensuun keskikoulu toimi Joensuun tyttölyseon rakennuksessa iltavuorossa. Koulu alkoi klo 14, lauantaisin klo 13. Kaunis koulurakennus oli pelkästään keskikoululla vv. 1957-61, sitten kirjastona ja nyt konservatorion käytössä.

    Jos joku haluaa lähemmin tutustua Värtsilän ja sittemmin Joensuun yhden oppikoulun historiaan, siihen on mahdollisuus erinomaisen kirjan avulla: Laila Halonen, Karjalaisen koulun taival. Kirjassa on aimo annos värtsiläisyyden ymmärtämisen ainesta. Suosittelen! Ierikka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *