Ylämaan jalokivimessuilla

Ylämaalla riittää touhua ja tohinaa 29.6. – 1.7.2012

Läksimme ajelemaan Ylämaalle päin perjantaina ja kaunis ilma, tosin tuulinen, suosi messumatkaa. Ylämaan kansainväliset jalokivi- ja mineraalimessut ovat Suomen vanhin ja suurin alan tapahtuma. Niinpä minullakin on tullut käytyä bileissä alusta alkaen, 30 vuoden ajan, eli yhtä monena vuonna kuin alkuperäisellä näytteilleasettajalla Jorma Koskelalla.

Jorma Koskela on myynyt messuilla alusta asti, 30 vuotta.

Koskelan koju on yleensä näyttävän näköinen, monesti on esillä inkkavivarusteita, unensieppareita, suolakivilamppuja ja Elviksen kuvia, monista muista tavaroista puhumattakaan. Onpa tullut lahjatavaroita ostetuksi Koskelan puodista monta kertaa.

Ylämaan entinen kunnanjohtaja Esko Hämäläinen tuli valtakunnallisesti tunnetuksi suunnitelmistaan rakentaa Ylämaalle pyramidi egyptiläisen esimerkin mukaan. Hämäläinen on messuisäntä ja messujen primus motor, eli sydän ja sielu. Eläkeläinen Hämäläinen joutuu tekemään messujärjestelyjä ympäri vuoden ja hyvä niin, ei pääse mies sammaloitumaan.

Messuisäntä Esko Hämäläinen ja esoteerinen alkemisti Jan Mikael Maros.

Itselleni on messuilta tarttunut suihkulähdettä, korukivitauluja, monenmoista spektroliittikorua, pussillisia korukiviä lastenlapsille, rauhoittavia ruusukvartsikimpaleita, jne…

Jan Mikael Maros tuumii, että ihmisen energiakenttä pitää sisällään erilaisia energioita jotka ympäröivät meitä ja joita me kuljetamme mukanamme. Hän on esoteerinen alkemisti, joka vuolee kuulemma kultaa syvältä sisimmästään. Maros on pitänyt lukuisia alan kursseja ja auttanut ihmisiä vapautumaan sisäisistä tukoksistaan.

Messuilla on toki ruokaakin vieraille. Marttojen pöydästä saa hernekeittoa ja räiskäleitä ja kahvila ravintolassa on mahdollisuus tankata tuhdinpaa ruokaa. Myös makkarannälkäisille löytyy grillimakkaraa. Kesäinen tapahtuma on laatuaan erilainen kuin tapahtumat yleensä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *