41 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 28

  1. Hieno kesä, mutta meillä ”maatiaisilla”on kiusana nämä päälle jääneet kevätkiireet.. Kasvimaat kitketty kolmeen kertaan, ruohot leikattu ainakin kahdesti viikossa. Mansikoiden säilöminen pitäisi alkaa, mutta kun suot ovt keltaisenaan lakkoja ja niitä pitäisi yrittää siivota omalta osaltaan. Ei oikein kerkiä Värtsiä vilkaisemaan. Mukavaa kesää kuitenkin kaikille !

  2. Kuulehan, Alpoaatos, välitän vanhimman poikani antaman neuvon, joka koskee pihan hoitoa: ”Pitää tinkiä estetiikasta!”

    Ierikka

  3. Estetiikasta tässä saa tinkiä jo iänkin puolesta. Näin tohmajärvellä oikein esteettisen pihan. Siinä ei ollut muuta kuin muutamia puita ja hyvin hoidettu nurmikko. Luulisi olevan helppohoitoinen. Taidan siirtyä samalle linjalle. Kukkia pitää sitten käydä ihailemassa muitten pihoilla.

  4. Teillä näyttää olevan kesätressiä ja se helpottaa kun istuu kiireemmän ajaksi. Lakan keräämisen ohjeeksi sopinee erään työtoverin lausahdus ”lakka on nin kallis marja, ettei heillä kannata sitä syödä”.

  5. Jos se on niin kallis marja,niin siinä pääsi oikein hyville ansioille.

  6. Kyllä se rajamies Pentti keräsi lakkaa ja paljonkin, mutta muutti sen käteiseksi rahaksi. 1980 luvulla moni Ilomantsilainen tienasi lakkaa keräämällä enemmän kuin varsinaisessa ansiotyössään.

  7. Kallista näytti lakka olevan tänään Joensuun torilla, 20€/kg.
    Suolta saa ilmaiseksi – hikeen vaihtamalla.

  8. En tiedä meneekö estetiikan puolelle nuo pienet peruna-, yrtti- ja kasvimaat, joita meillä monilla on. On totta, että halvemmalla ja varsinkin helpommalla ne saisi ostamalla valmiina. Niitä vain on hauska hoitaa ja ihailla vaikka vähän työläitä ovatkin. Talvella sitten helpottaa.

    Monet kyllä tunnustavat, että sienten ja marjojen poiminta on hauskaa ja rentouttavaa, mutta ei mielellään myönnetä, että ostamalla nekin saisi kenties halvemmalla ja varsinkin helpommalla.

    Näin meidän kesken voin pienelle porukalle paljastaa, että lakkojen poiminta se vasta hauskaa on. Älkää kuitenkaan huudelko kylillä, tieto saattaa vuotaa herrojen korviin ja määräävät huviveron jo ennestään kalliin hinnan lisäksi.

  9. Kalevi,minun ansioni nousi muutama tunti suolla rämpistä,ämpärillinen
    lakkaa.

  10. Kaustajärvellä pörrää parhaillaan rajavartioston helikopteri. Korjaavat ponttoonisiltojaan. Siksi kuljettavat tarvikkeita ilmateitse. – Ei siis hätää mitään!

    Ierikka

  11. Niin, ja jos vielä houkuttelette perillisiänne suolle huvittelemaanja säilötte osan saaliista omiin pakastimiinne, niin siitäkös voi haloo nousta. Ensinnäkin syyte lapsityövoiman hyväksikäytöstä ja sitten pimeästä työvoiman käytöstä.

    Varokaa! ELY ja AVI valvovat ja kameroita kohta asennetaan soiden reunoille! EU suunnittelee soiden rauhoitusta? Ja varokaa (vero)karhua!

    Ierikka

  12. Olivat myöhässä tänään ne pörräsivät suon yllä,katselin siinä metsänreunassa mustikoita poimiessani.

  13. Tänään Kaustalta paluu matkalla lakkasuolla ja taas lakan hinta halpeni. Hyvät mustikan keruu paikat ovat hakusessa. Minulla on siitä kummallinen näkökyky, että jos mustikan varpu ei ole sinisenään marjoista niin minä en sitä huomaa.

  14. Kiitos ystävälle- ei tarvinnut mennä suolle. Pusan MirjaSisko
    Olen kyllä joskus ollutkin – sukulaiset veivät pohjosessa suolle –
    se oli kamalaa jo silloin nuorempana.
    Kun lesket lempivät tänään ja niihän eilenkin……
    MirjaSisko

  15. Kun pitkästä aikaa tuli vilkaistua, niin laitanpa tähän taas viimeisiä lukemia Värtsin lukijakunnasta, ehkä joku muukin on kiinnostunut kuin niitä silloin tällöin kommentoiva Erkki Lintunen.

    Eilispäivänä oli käyntejä 504 ja juttujen lukukertoja 1664.

    Sitten edellisten 30 vuorokauden yhteissaldoon. Käyntejä oli kuukaudessa yhteensä noin 14 200, joista puolet eli noin 7 000 Helsingistä. Joensuusta oli runsaat 4 000 käyntiä. Loput käynneistä jakaantuivat noin sadalle paikkakunnalle Suomessa ja 193 paikkakunnalle maailmassa. Esimerkiksi New Yorkista oli Värtsiä silmäilty 29 kertaa. Liekö amerikkalainen vakoilu asialla.

    Viimeisten 30 vuorokauden eli kuukauden jaksolla oli Värtsiä käyty kurkkaamassa 28 maasta. Lukemat vaihtelevat jatkuvasti. Parhaimmillaan on maitten lukumäärä kivunnut lähelle puolta sataa.

    Verkkolehdissä ovat erilaiset mittarit yleensä toimituksen sisäisiä apuvälineitä, mutta asiallista on tietysti silloin tällöin kertoa lukijoille, missä mennään. Kertovat paperilehdetkin levikistään kerran vuodessa, varsinkin jos on jotain positiivista kerrottavaa.

  16. Kaima on ihan oikeassa. Minua kiinnostaa aivan erityisen paljon se, mikä liittyy tavalla tai toisella Värtsilään. Niinpä siis myös Värtsiin.

    Nyt kyselen – tompelo kun olen – miten selittyy Värtsin ruudussa ollut eilinen vierailijoiden määrä 251 ja ilmoittamasi eilispäivän käynnit 504. Onko kysymys erilaisesta laskutavasta vai mistä?

    Muuten, Värtsi on kyllä aivan erinomainen lehti. Siinä on tekstiä, on valokuvia, on musiikkia, on minulle niin tärkeä mahdollisuus lörpötellä! Liekö tällaista missään muualla Suomessa?

    Ja sitten tuo lukijoiden paljous Helsingissä! Ja ympäri maailman! Huh – huh!!!

    Ierikka

  17. En osaa selittää tuota eroa. Mukava olisi tietää, mitä ja miten Värtsissä näkyvä mittari mittaa.

    Värtsissä käytiin eilen 339 eri tietokoneelta. Tämä lukema ei ilmaise vierailijoiden tai lukijoiden määrää, joka on suurempi. Samaa tietokonetta käyttää yleensä useampi lukija, meijjän huushollissa kaksi, joskus useampikin.

    Nämä mittarit ovat sellaisia kapistuksia, etteivät ne pysty noteeraamaan vierailijoita eli ihmisiä kutakin erikseen, vaan ainoastaan yhteyttä ottaneita tietokoneita ja niitten kautta tulleita käynti- tai lukukertoja.

    Sinänsä lienee samantekevää, millä luvuilla kukin tulee autuaaksi. Itse luotan analyysiohjelmaan, jonka aikoinaan hankin blogiani varten. Sillä seurasin myös Värtsiä alusta lähtien, se oli oivallinen työkalu lehden kehittämisessä. Muuta merkitystä sillä ei ollut. Mitä merkitystä lienee Värtsin päivittäisellä julkisella mittarilla, joka luvalla sanoen antaa mielestäni vähättelevän kuvan lehdestä?

  18. Kyllä julkisella mittauksella on ainakin se merkitys, että se kertoo lehden kiinnostavuudesta.
    Sen tason määritteleminen on eri asia, eikä ainakaan minulla ole siihen minkäänlaista pätevyyttä.

    Värtsi tyydyttää minua suuresti. Pidän sitä erittäin tärkeänä ja toivon sille menestystä. Toimittajille kestävyyttä! Ilman teitä ei meillä sivupersoonilla olisi mahdollisuutta tyydyttää kirjoittamisen tarvetta niin mukavasti kuin nyt on.

    Odotan kirjoittajien tapaamista 20.7.2013 klo 18 Hotelli Joen tiloissa ja kiitän jo tässä vaiheessa Jorea, jonka firma sponsoroi tarjoilun.

    Ierikka

  19. Vähättelevän mittarin ohella minua on harmittanut, että lähes kaikki nykyistä Värtsilää koskevat uutiset loistavat poissaolollaan. Ne voi lukea pitäjäyhdistyksen nettisivulta, jonne suurin piirtein kaikki uutisaineisto ohjataan. Värtsissä kerrotaan myöhemmin jos kerrotaan. Tämä lienee tietoinen valinta ja kertoo osaltaan Värtsin arvostuksesta asiasta päättävien keskuudessa. Mielelläni lukisin esimerkiksi Värtsiläpäivien ohjelmista tämän lehden sivuilta. Päivittäin ilmestyvän kyläverkkolehden jääminen uutisasioissa lapsipuolen asemaan tuntuu hassulta eikä voi pitemmän päälle olla vaikuttamatta sen kiinnostavuuteen. Uutisaiheen sivuaminen jossain kommentissa ei oikein verkkolehdelle riitä. Onneksi loistava ja monipuolinen, enimmäkseen muualla asuva kirjoittajakaarti paikkaa tilannetta kiinnostavilla jutuillaan.

  20. Olet oikeassa Erkki, saman asian olen itsekkin huomannut, että uutisia ei ole , tai niitä ei tarvita. Vaikka pää asiassa itsekin sen takia aina kurkistelen sivuille, siis lehden sivuille en itseni sivulle. Olen muutaman uutisaiheisen kyhäelmän joskus laittanut, jolla oli ajankohtainenkin paino arvo, mutta pitää odottaa sitä vuotta milloin se ilmestyy. Kuten sanontakin on ”hitaasti hyvä tulee”.
    Ilmeisesti kiireelisempiä ja tärkeämpiä lienevät intialaisten ja kiinalaisten vuosisatoja vanhat mietelauseet, kuin mitä täällä Värtsilän kylällä tapahtuu. Niin voidaan odottaa että jos niissä mietelauseissa ja vanhoissa kirjallisuus julkaisuissa ollaan jo menossa 1700-1800 luvuilla niin kyllä uutisetkin vielä joutuvat, kun jaksetaan vain odottaa.

  21. Erkin ilmoittamissa lukemissa lienee mukana myös ns. robottien käynnit. suodatin onneksi poistaa niiden kirjoittamat kommentit automaattisesti, Ja niitä on paljon.
    Värtsiläpäivien lehdistötiedote saapuu Värtsiin samalla kuin muillekkin lehdistön edustajille

  22. Mitä ne robottien käynnit ovat? Ei me vanhat sellaista mitään tiedetä.

    Ierikka

  23. Varsinaisten Värtsilä-päivien aattona eli perjantaina 19.7.2013 klo 19.00 on Värtsilän seurakuntatalolla konsertti, jonka nimi on Värtsilä soikoon! Musiikki-illassa esiintyvät Hannele Raerinne, Kuisma Lipponen, Saara Kontiainen, Maaria Kontiainen, Perttu Kivivuori, Alejandra ja Ville Kivivuori.
    Ohjelma on varmasti monipuolinen, sillä nuorten on toivottu esittävän musiikkia, joka on heille itselleen mieluista ja läheistä.
    Konserttiin on vapaaehtoinen pääsymaksu.
    Tervetuloa virittäytymään hyvään tunnelmaan Värtsilä-päiviä varten!

  24. On totta, että roskapostisuodin jättää automaattisesti julkaisematta Värtsiin tulevat kommentit, jotka se luokittelee tiettyjen kriteerien mukaan roskapostiksi. En kuitenkaan ymmärrä, mitä roskapostilla ja suotimella olisi tekemistä täysin erillisen käyntimittarin kanssa. Kommenttien määriin suodin tietysti vaikuttaa, se on poistanut runsaan kolmen vuoden aikana vajaat 5 500 roskaviestiä.

    En usko robottien, jotka noita roskakommentteja usein lähettelevät, kovin ahkerasti lukevan Värtsin juttuja, yhä uudelleen ja uudelleen, kuten eri juttujen lukukertojen määrät kertovat. Lukukertoja on ollut 30 viimeisen vuorokauden eli yhden kuukauden aikana yli 52 000. Kommentit lisäävät jonkin verran käynti- ja lukukertoja, mutta (merkittävästi) vain ne kommentit, jotka pääsevät näkyviin.

    Värtsiläpäivien ohjelmasta voimme luonnollisesti odotellessa lukea pitäjäyhdistyksen uutissivulta, jos Värtsissä julkaisemisen ajankohta on kerran riippuvainen muitten lehtien ilmestymispäivistä. Näin sitä on jokapäiväisen Värtsinkin taltuttava, kun jossain määrätään.

  25. Värtsin teknisenä julkaisualustana toimii maailmanlaajuisesti käytössä oleva blogialusta wordpress. Tämän johdosta Värsi joutuu päivittäin erilaisten mainosviestien yms. kohteeksi, joita lähettävät tähän tarkoitukseen ohjelmoidut tietokoneet. Käytännössä etsivät sivustoilta lomakekenttiä joihin voi kirjoittaa mainoksia yms. ns. roskaa. Nämä ns. robotit osaavat hyödyntää myös nettisivuilla mainittuja sähköpostiosoitteita suoraan, jonka johdosta mm. sähköpostin käyttäjien riesana on ns. roskapostia. Värtsin kommenteissa käytetään myös samaa termiä, roskaposti suodatinta, vaikkei kysymyksessä ole ns. sähköposti, tekniikka samantyyppinen.

    Tyytymättömyyteen paikallisten uutisten vähyydestä en osaa sanoa muuta kuin pahoitteluni. Muutamia aktiivisia kyläläisiäkin kirjoittajista löytyy toki, muut nukkuvat. Odottavat valmista. Tapahtumia tulee ja menee, kuvan ottajaa tai tekstin naputtajaa ei vain löydy.

    Omasta roolistani tähän sen verran. Noin vuoden verran, mututuntumalla olen Värtsiä toimittanut pääsääntöisesti täysin yksin. Pusan Seppo on onneksi tuurannut muutaman kerran. Seppo ohjaimissa nytkin pyynnöstäni heinäkuun lopun.

    Aikani ei yksinkertaisesti riitä enää juttujen tekoon. Päivät töissä ja heti töistä tultuani istun koneen ääreen huolehtimaan siitä että seuraavana päivänä Värtsissä olisi luettavaa, edes yksi juttu. Siihenkin menee illasta hiukan vaihdellen 1/2 tunnista tuntiin tai ylikin.

    Mukavaa tämä on ollut, sen sanon. mutta kun lunta tulee tupaan puolelta jos toiselta ei paljon kiinnosta.

    Tuon laskurin jonka lisäsin keväällä sivulle oli ainoastaan tarkoitus näyttää, että jotakin liikennettä sivulla on. Minulla ei ole käytössä Erkin statistiikka tilastoja, enkä tee niillä mitään. Minulle riittää, että näen että jotakin liikennettä ja lukijoita sivuilla käy päivittäin. Sivun laskuri laskee ip-nro kohtaisesti vain yhden lukeman käynnistä sivulla/pv. Vaikka siellä käytäisiin samalta koneelta kymmenen kertaa. Lukemaheitot vuorokausien vaihtumisen välillä johtuvan järjestelmien kellonaikojen eroista.

    Ihmettelen tätä ns. vähättely termiä.. Kukahan tämä on keksinyt…?? En minä ainakaan halua yhtään vähätellä tai mollata Värtsiä, omaa vapaa-ajallani tekemääni työtä. Talkootyötä! Päinvastoin. Olen toiminut täysin itsenäisesti ja riippumattomasti mistään tahosta. Yksin!

    Värtsilän kesäteatteri päivätyöni ohella on nielaissut melkoisen määrän vapaa-aikaani tämä vuoden puolella. Värtsi on väkisin jäänyt tyhjäkäynti tilaan osaltani, ainakin juttujen teon suhteen.

    Mitä julkaisemattomiin juttuihin tulee, ymmärtääkseni toimituksella on oikeus valita mitä julkaistaan ja mitä ei tai miksi viivettä. Tästä tulee joskus pyyhkeitä, jos ei tule niin sitten jälkeenpäin jupistaan täällä… Joskus voi olla ihan inhimillinenkin syy, joka selviää kun sitä peräänkyselee asiallisesti. Jutut pitäisi lähettäjien mielestä julkaista parin päivän sisällä lähettämisestä, se ei ole mahdollista. Kärsivällisyyttä!

    Kun seuraavan päivän juttua sähköpostista valitsen illoin, tulojärjestyksen mukaan olen yrittänyt valita, tasapuolisesti.

    Suorin yhteydenotoin voi lähestyä myös, joko puhelimitse, kasvotusten tai sähköpostilla, olipa asiantynkä mikä tahansa. Julkaisematon juttu, tai muu aihe.

    ja näkyyhän tämä uutistiedotus toimivan täällä kommenttipuolella. Kannattaisi miettiä vähän.. Kirjoittaako kommenttina jonnekkin vai lähettää juttuvinkki, jolloin kommentti/tiedote muuttuisi jutuksi!!!? ennakkotiedotteeksi.

    Värtsin linjaus on edelleen se, että tapahtumien ennakkotiedotteet löytyvät pääasiassa vartsila.fi sivulta. Suuremmista tapahtumista myös Värtsistä. Varsinaiset jutut, ken ehtii tehdä sitten Värtsistä, ei vartsila.fi sivustolta, joka ei ole verkkolehti vaan erityyppinen tiedotuskanava.

    ps. Kaikessa kiireessä päivätyöni ohella luonnostelin tätä em. lehdistötiedotettakin… ja sen lähetän myös kun ehdin.. lomalla heti alkuviikosta.

    Kiitos Sepolle kaikesta avusta! Hyvää kesää kaikille! Nähdän Värtsiläpäivillä, kesäteatterissa ja kirjoittajatapaamisessa!

  26. Ensinnäkin kiitokset kutsusta Värtsin
    kirjoittajatapaamiseen, täytyypä laittaa
    mietintämyssyyn.

    Arvatkaas mitä, minä en ole tutkaillut noita
    mittareita aikoihin, olen olettanut että jokainen
    juttu löytää lukijansa. Tottakai tuntuu hyvältä tieto
    että pieni kylälehti on ponnistanut maailmankartalle.

    Mukava siis on tiedostaa ettei sitä aivan yksinään
    ”höpise” vaan että Erkki Jormanaisen, Markus Kontiaisen
    ja kumppaneiden perustama värikäs Värtsi on saanut Eirasta
    jatkajan ja Seppo Pusasta pätevän ”lomittajan”.

    Kaikkihan on perustunut vapaaehtoisuuteen ja talkootyöhön.
    Jättäkäämme pois ”vihapuheet” toistemme kirjoituksia
    kohtaan, muuten on suuri vaara että heitämme koko lapsen pois
    pesuveden mukana.

  27. Erkille: lainaus kirjoittamastasi kommentista

    ”… jos Värtsissä julkaisemisen ajankohta on kerran riippuvainen muitten lehtien ilmestymispäivistä.”

    Älä ymmärrä asiaa ”väärin”.. =) Tuota kommenttiasi voisi joku jopa kutsua veetuiluksi.. se ei liene ollut tarkoituksesi.. huumoriasi oletan..

    Samalla sähköpostilla asia tiedotetaan kaikille median edustajille. Värtsin verkkolehti on varmasti näistä nopein joka jutun julkaisee! Voisin vaikka lyödä vetoa.. =)

    Tulehan Erkkikin kirjoittajatapaamiseen niin ruoditaan porukalla! Olisi mukava nähdä face to face! Pitkästä aikaa! =)

  28. Kuulehan, Eira, ainakin yhteen paikkakunnan verkkolehteen verrattuna vastuullasi ollut Värtsi on aivan ylivoimainen. Minusta Värtsin seurusteluluonne on hyvin arvokas keino ylläpitää yhteisöllisyyttä. Siksi annettakoon edelleenkin meille, jotka kykenemme vain kommentoimaan, tämä ilo tehdä tavallamme Värtsiä.

    Ehkä uutisoinninkin aika tulee aikanaan. Siihen tarvitaan varmaankin eläkeläisten aikaa. Palkallista toimittajaahan emme voi saada, ja työssä käyvien vapaa-aikakin on rajallinen.

    Aivan erityisen iloinen olen siitä, että Värtsiin kirjoittaa juttuja ja kommentteja muutkin kuin täällä asuvat tai täältä lähteneet. Pälkjärveläisten läsnäolo on iloinen asia, ja tämän syrjäisen maankolkan löytäneet helsinkiläiset ovat ainutlaatuinen ilmiö tässä keskittämisen vimmassa elävässä maassa.

    Jne, jne, yms. kiitosta Värtsille ja sen vastuuhenkilöille, Eiralle ennen muuta, ja tietysti alkuun panijalle Erkki Jormanaiselle.

    Ierikka

  29. Päätoimittaja tekee lehden kanssa ihan miten tykkää, kun kerran vielä itsenäisesti toimii. Ainakaan minä en tahdo siihen sen kummemmin puuttua eikä ole mahdollisuuttakaan, mutta aina lienee kenellä hyvänsä mahdollisuus tuoda mielipiteensä esiin ja kaivata vaikkapa paikallista uutisointia, sellainen kun on valttia näissä kahinoissa. Ajallisestihan ei ole suuri probleema, mihin uutisen kirjoittaa. Tietääkseni Värtsin päätoimittaja hoitaa myös pitäjäyhdistyksen nettisivuja. On hyvä taustatietona tuo linjaus, että ennakkoon ei Värtsissä kerrota kuin suuremmista tapahtumista. Se on minun puolestani täysin päätoimittajan asia, meikäläiselle tosin hieman vieras käytäntö, koska Värtsissä ei pienenä ja pienen paikkakunnan lehtenä voi olla varsinaisesti uutiskynnystä. Lisäksi jonkin tapahtuman leimaaminen etukäteen pieneksi tai suureksi voi olla vaikea ja kyseenalainen asia.

    Värtsin hyvää tässä minäkin olen tarkoittanut, kun olen tuonut esille suurempia lukemia kuin lukijoille ja kirjoittajille ”virallisesti” ilmoitetaan. Nehän kertovat kaikinpuolisesta onnistumisesta. Värtsissä näkyvillä oleva mittari on ollut tähän asti arvoitus ja sellaiseksi minulle jää edelleen, koska myös verrattavissa olevat lukemat poikkeavat melko paljon toisistaan. Mutta älköön tämä häiritkö kirjoittamisen ja Värtsin tekemisen ihanuutta. Jos tarjontaa on, niin useampi kuin yksi juttu päivittäin olisi mukavaa kaikesta kiireestä huolimatta. Kysyntää on.

  30. Värtsissä käytävä vilkas keskustelu on hyvin arvokas asia niin lehdelle itselleen kuin yhteisölle. En kuitenkaan hyväksy EL:n mainintaa siitä, että jotkut kykenisivät vain kommentoimaan, hän itse muitten mukana. Päinvastoin olen sitä mieltä, että Värtsissä tuhlataan kommentteihin monta hyvää juttua, joilla lisättäisiin juttutarjontaa. Muistaakseni Eira on useaan kertaan kuulutellut, että voisi tarinoita tulla enemmän, saisi vipusen paremmin kasaan.

    Kiitos kutsusta kirjoittajatapaamiseen, mutta ei ole tilaisuutta tulla. Tässäpä olen kuitenkin tänä iltana kirjoitellut, mitä siellä saattaisin sanoa.

  31. Näistä laskureista ja lukemista, jotka ovat tärkeitä.. voisin laittaa tuohon alle lisäksi pari muunkin palveluntarjoajan vastaavia mittareita, ja lukema tullee olemaan sama -> Värtsin etusivulla vierailijoiden/etusivun avaajien laskennassa.. /päivä

    tai ehkä poistan kokonaan tuon kiistellyn TODELLISEN etusivun avaajien/kävijöiden näyttävän laskurin kokonaan.. No, päätoimittaja päättää asian ja tekee niinkuin tykkää.

    Pitäjäyhdistys ei ole millään tavalla puuttunut Värtsin toimittamiseen. Ymmärrän sen, resursseja ei ole. Olen mukana myös monessa muussa vapaaehtoistyössä, vielä täältä rajaltakin käsin jopa Kouvolassakin… mm. rahastonhoitajana, webmasterina, ym. ym.

    Nämäkin vie oman aikansa vähäisestä vapaa-ajastani. Mutta Värtsi verkkolehti on nro:1!!

    Vastaan myös mm. vartsila.fi sivujen päivittämisestä, lisäksi olen nimitettynä myös Pitäjäyhdistyksen sihteeriksi ja tiedottajaksi, joita tehtäviä yritän myös hoitaa parhaani mukaan. Paljon ei ole sinnekkään saralle annettavaa!

    Kesäteatterista nautin ja se tuo mukavaa vaihtelua tietokoneruudun ääressä istumiselle!

    Ymmärtääkseni tämä Värtsin uusi linjaus tuli hyvin esille kun ns. uusi kustantaja julkaistiin. Tässä vielä linkki ko. sivulle ->https://www.vartsi.net/2012/11/12/verkkolehti-vartsin-uuden-kustantajan-terveiset-lukijoille-ja-kirjoittajille/

    T: Eira

  32. Johan noilla eväillä pitäisi sen takojapystin lohketa.

  33. ”Hyvää ironista huumoriasi..”! Hyvää yötä!

  34. On ilo huomata, että Eiran kanssa voi edelleen olla eri mieltä. Takavuosina oltiin useinkin.

    Eiraa parempaa yhteistyökumppania lehden teossa on vaikea kuvitella. Aina innokkaasti sauhuamassa. Ja ideoita riitti Värtsiäkin varten. Minulla – vanhalla fossiililla – oli täysi työ torjua niitä.

  35. Kun on niin monta Erkkiä täytyy olla tarkkana kun lukee, että
    kuka on kysymyksessä – Ierikka on hyvä – sen erottaa.
    Niinpä MirjaSisko

  36. Eiralle iso HURRAA! kaikesta työstä.

  37. Eiralle RUKKASET ja LEKA käteen!!!!!!!

    Ierikka alias Erkki Toivonpoika, Erikinpojan, Erkinpojanpojanpoika

  38. Kävimme Kaustajärven hautausmaalla tänä iltana kastelemassa kukkia. Tulin tosi iloiseksi kun hautausmaan alue oli siistitty kauttaaltaan. Heinät oli niitetty, käytävät haravoitu ja lähes heinikon peitossa olleet vanhat hautakummutkin tulivat esille. Kiitos tästä miellyttävästä yllätyksestä!

  39. Eira on hyvä monessa asiassa -näytelmässäkin, vaikka itse epäili jännittävänsä -niinhän sitä kuulema pitääkin.
    Esittää hillitysti roolinsa – ei yritä liikaa. Kiitos ja tsemppiä
    sulle.
    MirjaSisko

  40. Kävin lakassa ja täysin kypsiä lakkoja saatiin sankot täyteen.Kuljimme niitä polkuja, joita minä lapsena kuljin perheelle särvintä tuoden. Ne kairat ovat piirtyneet minun mieleeni piirun tarkasti. Nyt päästiin autolla lähelle niitä paikkoja, joita silloin korpina pidettiin. Maailma muuttuu Eskoseni, ja Esko muuttuu maailman mukana. Se on nykypäivää.

  41. Hyvä Esko..
    Minä yritän käydä joka kesä Patvinsuolla lakka-aikaan. Siellä on mukava käydä syömässä eväät ja joskus voi löytää muutaman lakankin. Tällä reissulla ei löytynyt avosuolta ainuttakaan lakkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *