Mestrimaastoutuja

 

Tervehdys kesään
Alkukuusta liikuskelin noita lakkoja etsiskelemässä niin seuraani lepatteli perhonen.Tämä olikin mestarimaastoutuja, jokseenkin onnistunut suojaväri. Parikertaa se lensi suomännyn rungolle ennen kuin sain sen kuvaan. Kolmen metrin päästä katsoin kun se lensi tuohon runkoon. Piti oikein silmiä siristellä, jotta hoksasin sen. Kuvassa se hahmottui huomattavasti herkemmin. Kokoakin sillä oli siivetlevällään ainakin 5cm.

Tässä oikea mestarimaastoutujaperhonen. Mikähän laji lienee?

Tässä oikea mestarimaastoutujaperhonen. Mikähän laji lienee?

* * * * *

 Runsaita luonnon antimia toivotaan, vitamiineja ja hyödyllisiä kasvilamoneita (vai mitänenytolikaan) säilöttäväksi talveen. Tatit pitäs kerätä aikanaan jot`eivät kerkeis liian vanhaks.

Tatti vaan ei kumminkaan herkkutatti.

Tatti vaan ei kumminkaan herkkutatti.

Suotuisia ilimoja loppukesään !!
Kalle M. Väänänen

4 comments for “Mestrimaastoutuja

  1. En Kalle löytänyt ennenkuin Seppo avusti.Mirja

  2. Ötökkäkirjaa selaamalla löysin samantapaisen maastoutujan kuin Kallen seuraan lepatellut maastoutuja. Olisiko tuo nyt sitten metsämittari? Tai sitten joku muu mittariperhonen.

  3. Metsämittari on kooltaan välillä 22 – 30 mm, muutoin väri sopisi kyseisen perhosen koiraspuoleen? Isomaayökkönen on lähes saman värinen ja koko välillä 47 – 66 mm. Kun selailin netistä perhosia niin tuohon maastoutumisväriin sopii monta lajia. Tuntomerkkejä tulisi katsoa tuntosarvista, koosta, ja muista vähän näkyvistä eroista. Pehosten tunnistaminen vaatii melkoista asiantuntemusta. Eräs kuvaajista toteaakin, ettei lajin tunnistus ole kaikkien perhosten osalta varmaa.

  4. Laikkuharmomittari

    Paradarisa consonaria

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *