Vihreä teknologia

Hedelmäpuut kukassa saksan keväässä.

Hedelmäpuut kukassa saksan keväässä.

Värtsilän laaksossa on kaunis ja puhdas luonto. Näin ei tietysti kaikkialla ole. Ilman ja koko pallon saastuminen on yksi suurimmista nykyajan huolenaiheistamme.

Tänä keväänä ollessani Hannoverin teollisuusmessuilla ajattelin katsastaa oman työni ohessa miten vakavasti kannetaan huolta ympäristön tilasta Euroopassa.

Ilahduin kun löysin messualueelta kokonaisen hallin joka oli keskittynyt pelkästään vihreään teknologiaan. Vihreä teknologia ja taloushan tarkoittaa sitä että ekosysteemin hyvinvointi otetaan huomioon osana tätä järjestelmäämme missä elämme. Kysymys voi olla tuotteista, palveluista tai prosesseista.

Vihreää teknologiaa.

Vihreää teknologiaa.

Näyttäisi siltä että yritykset ja ihmiset Keski-Euroopassa ovat hyvin huolissaan maapallon saastumisesta. Ihmiset asuvat siellä paljon tiiviimmin ja teollisuuden luontoa saastuttavasta vaikutuksesta on Euroopassa huomattavasti pidempi kokemus kuin meillä täällä Suomessa.

Hannoverissa asia oli siis vahvasti esillä. Veden laadun mittaus ja puhdistaminen, ilman laatu ja päästöjen hallinta jne olivat näyttävästi messuilla esillä.

Messuosasto hannoverissa jossa esiteltiin vedenlaadun mittausta.

Messuosasto hannoverissa jossa esiteltiin vedenlaadun mittausta.

Näitä satoja keksintöjä ja osastoja katsellessa tuli vahva tunne siitä että luonnon hyvinvointiin investoidaan nyt oikeasti rahaa. Tarvittava teknologia veden ja ilman puhdistamiseen alkaa olla jo olemassa. Nyt on kysymys enää ihmisen ahneuden hillitsemisestä jotta ympäristö huomioidaan tulevaisuudessa paremmin. Niin naivi en ole, etten ymmärtäisi että tämä ihmisen ahneus on varmasti koko luonnonsuojelun suurin haaste.

Eurooppa on selvä edelläkävijä ympäristön suojelun suhteen maailmassa. Toivottavasti se on tarpeeksi vahva veturi tässä asiassa jotta mukaan näihin talkoisiin saadaan myös mm Amerikka, Aasia ja Venäjä.

jore

2 comments for “Vihreä teknologia

  1. Poikamme maailmalla. Ja Värtsi mielessä. Kiitos!

  2. Mielenkiintoista!Kyllä Kiinan herätys tässä asiassa olisi poikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *