Keisarille uudet vaatteet

keisarinuudetvaatteet

Moni meistä muistaa H.C. Andersenin sadun Keisarin uudet vaatteet. Tässä sadussa turhamaista keisaria huijataan hankkimaan vaatteet mitä hienoimmista kankaista; kankaista, joita vain viisaat ja fiksut ihmiset näkevät. Aluksi keisari epäilee näkönsä heikentyneen, kun ei näe mitään kangasta, vaikka huijarit esittelevät ja kehuvat komeaa kangasta, josta tulisi hieno puku keisarillekin. Eihän keisari toki voi tunnustaa alamaisilleen olevansa tyhmä, vaan ihailee hänkin olematonta kangasta. Tästä kankaasta sitten tehdään keisarille uusi puku, jota hän ylpeänä esittelee siihen saakka, kunnes pikku poika huudahtaa totuuden: ”Keisari on alasti!” (käytännössä yöasussa).

Tämä satuklassikko on saatettu nyt näyttämölle Kiteellä Musiikkiopiston ja yhteistyötahojen toimesta (mm. Katri Tolvanen, Sirpa Hyvönen ja Nuppu Niemi-Henry). Suuri, eri instrumenteista koostuva orkesteri soittaa erilaisissa kokoonpanoissa, komean kokoinen kuoro laulaa ja tanssitytöt tanssivat. Lisäksi muutamat näyttelijät vievät juonta eteenpäin. Myös puvustus ja näyttämön lavastus ovat keisarilliseen hoviin sopivaa.

Torstaina olimme Värtsilän koulun väen kanssa katsomassa tätä esitystä; olihan meidän koulun oppilaita esiintymässä ja Kimmo soittamassa Keisarin Hoviorkesterissa.

Kiitos esiintyjille ja musiikkinäytelmän valmistumiseen vaikuttaneille henkilöille ja tahoille!

Perjantaina Keisarin uudet vaatteet esitetään Kiteesalissa klo 18.00.

teksti ja kuva: Vuokko Väänänen

Share

4 comments for “Keisarille uudet vaatteet

 1. Päivi K.
  26.4.2014 at 9:03

  Olipa kiva, että Värtsilän koulukin pääsi katsomaan Keisarin uudet vaatteet! Esitys oli tosi hieno, oli nahty paljon vaivaa sen eteen. Torstaina Kitee – salissa katsellessani ja kuunnellessani olin erityisen ylpeä ”omista” esiintyjistä, Värtsilän koulun tanssijoista ja soittajista sekä tietysti myös vaihto – oppilaastamme Stephenistä, joka soitti viulua ja esiintyi pienessä roolissakin.

 2. Erkki Lintunen
  26.4.2014 at 10:20

  Voihan nenä! Ei tämä Keski-Karjala mikään tuppukylä ole!!! Miten arvokasta työtä lastemme hyväksi!

 3. Liisa S.
  26.4.2014 at 11:17

  Mummokin oli ylpeä kolmesta lastenlapsesta jotka olivat soittamassa ja esiintymässä.Upeasti esiintyivät kaikki,niin oppilaat kuin opettajat.KIITOS.

 4. Kalevi Tikka
  26.4.2014 at 16:00

  Meni hetken aikaa siihen, jotta muistin tämän näytelmän olevann vanhan sadun. Aluksi luulin sen olevan kertomus Kiteen kunnallispolitiikasta. Sillä täälläkin ovat päättäjät alasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *