Alpakka ja muita eläinystäviä

Viikonloppuisin on vilskettä
Joutsenon kotieläinmetsä viehättää lapsia

Alpakka. Kuva: Jouko Varonen

Alpakka. Kuva: Jouko Varonen

Tuija Saira Joutsenon Korpikeitaalta tuumii, että viikonloppuisin on melkoista vilskettä kotieläinmetsän ja lohialtaan suunnalla.

Yleensä kouluikäiset ovat ihastuneet ikihyviksi vapaana luonnon keskellä liikkuviin pupuihin, kanoihin, kileihin, alpakoihin, kalkkunoihin, lampaisiin ja ties vaikka mihin. EU on levittänyt kiemuroitaan myös joutsenon Korpikeitaan suuntaan vaikka yritys on toiminut vapaammissa merkeissä jo kymmeniä vuosia. Se holhous tietysti närkästyttää.

Katja Kautto Imatralta on kesätöissä kotieläinmetsässä ja ruokkii parhaillaan siipikarjaa, kun tulemme paikalle. Katja tuumii, että hänellä on kotonaankin kanoja, jotka hän on tuonut Korpikeitaalle ”kesäleirille”. Niinpä niidenkin hoito sujuu samalla.

Leikkipaikalla tapaamme pietarilaiset Juran ja Katjan, joiden lapset Andrei ja Anton pelailevat parhaillaan riukupalloa pappa Vladimirin kanssa. Riemunkiljahduksista voi päätellä, että hauskaa on.

Tanja ja Sonja ovat viehättyneet mm. lampaista ja pupuista. Sonja pompahtelee myös trampoliinilla, kun pääsee ujoudestaan. Mummi Elisabet Varonen on mukana tutustuttamassa lastenlapsi-Sonjaa eläinpuiston ihmeisiin.

Joskus tietysti harmittaa, että lohialtaan pohjalle kuollut lohi, joka poistetaan pikaisesti, saa nettikirjoittelijat närkästymään. Korpikeidas on kuitenkin saavuttanut pysyvän sijan paitsi
etelä-karjalaisten, myös suomalaisten ja enenevässä määrin myös venäläisten keskuudessa.

Katso kuvia kotieläinmetsästä. Kuvat: Jouko Varonen

3 comments for “Alpakka ja muita eläinystäviä

  1. Liiallista holhousta on kyllä milman EU:takin. Taidamme elää holhousyhteiskunnassa. Todella ärsyttävää.

  2. Jospa kesällä taas kerkeis ajeleen. Tuijalle terveiset Aapo kisulta. Se punanen. Ps- sulle tuija on fp. kaveri pyyntökin? Kerro jos et enää halua viestejä- Tarv. Tarvo Kouvola.

  3. Voihan nenä! Kesällä matka Joutsenon kautta Lemille virttä veisaamaan ja särää puremaan. Merkitty matkasuunnitelmaan.

    Oliskohan ihan mahdotonta, että Värtsilä-päivillä 17-19.7.2015 määkisi pari lainalammasta Arppen pihassa! Laitettaisiin häkki ja sen lähelle pari penkkiä maatiasperuna Wärtsilän mustaa näytille! Siinä olisi Kotiseutuyhdistyksen osuus juhlissa! Odotan lampuodin puhelinsoittoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *