Kunnalla 10-vuotissynttärit

Tohmajärven kunta juhlii 10-vuotissynttäreitä uuden vuoden aattona 31.12.2014. Vanha Tohmajärven kunta eli 1869-2004 ja siitä eronnut Värtsilän kunta 1920-2004. Uusi Tohmajärven kunta perustettiin 1.1.2005. Siitä siis 10-vuotispäivät.

10-vuotiaan synttäreitä juhlitaan iloisesti ja lapsiperheystävällisesti klo 18 alkaen liikuntahallin ympäristössä. Kuumaa mehua tarjotaan ja ilotulituskin järjestetään. Yhdistyksiä tai yrittäjiä toivotaan paikalle myymään grillimakkaraa ja miksi ei jotain muutakin. Muilta osin ohjelma on vielä ideointiasteella, joten hyvät ehdotukset ovat tervetulleita ja niitä voi esittää vaikkapa kehittämispäällikkö Liisa Laasoselle ja kunnanjohtaja Olli Riikoselle.

Lisätietoja  www.tohmajarvi.fi

3 comments for “Kunnalla 10-vuotissynttärit

  1. Toivotan runsasta osanottoa Tohmajärven kunnan 10-vuotissynttäreille! Hyvä idea, joka muistuttaa aikeita viettää Värtsilän PITÄJÄN 10-vuotisjuhlaa.

    Liisalle ja Ollille vinkki: Värtsilä ei ole vain entinen kunta eikä varsinkaan vain KYLÄ Tohmajärven kunnassa. Toivottavasti tämä otetaan huomioon kunnan juhlassa. Kirkkoherra ei tätä tiedä tämänpäiväisen Karjalaisen mielipidekirjoitusten joukossa. Kuitenkin seurakunnalle Värtsilää kotiseutunaan (Värtsilän Kotiseutuyhdistys ry) pitävien ja Värtsilän pitäjässä asuvien (Värtsilän Pitäjäyhdistys ry) aktiivisuus on tärkeä ja voi jatkossa olla yhä tärkeämpi tekijä – sekä toiminnallisesti että myöskin taloudellisesti. Ei vain riesa.

    On tärkeää tietää, että seurakunta on aina kulkenut kunnan edellä. Wärtsilän rautatehtaan aloitteesta ja taloudellisella panoksella rakennettiin 1860-luvulla kirkko ja syntyi tehdasseurakunta, joka itsenäistyi v. 1909. Kunta v. 1920. Seurakunta palasi takaisin Tohmajärven seurakuntaan v. 2003. Kunta v. 2005, jolloin SYNTYI (hallinnollinen verbin nimike) UUSI Tohmajärven kunta.

    Pitäjäyhdistys on menestyksellisesti ollut yhteistyössä kunnan kanssa, ja on edelleenkin. Kunta on ymmärtänyt tulevaisuutta. Seurakunnan puolelta voisi laatia pitkän luettelon toisenlaisesta Värtsilä-suhteesta.

    Katsotaan, missä olemme 6.8.2015, jolloin Värtsilä kirkko tulee seisoneeksi pystyssä 65 vuotta. Onko se saanut tuoreen maskin juhlansa kunniaksi? Mitä aineksia sisältyy Värtsilän kirkon kunnostamisen kustannusarvioon? Minua kiinnostaa erityisesti sen tulopuoli!!! Huomaa kolme huutomerkkiä!!!

  2. Erkille!!! Toistan ties monennen kerran. Värtsiläisten seura ja Värtsilän Pitäjäyhdistys ry lähestyy O/Y Wärtsilä A/B:tä ja pyytää avustusta Värtsilän Kirkon Korjaukseen, esim maalaus ja Maalämpö!!! En usko että Tohmajärven SRK voi evätä ko asiaa.
    En myöskään usko,että ko Yhtiö hylkää Värtsilän Kirkkoa,mutta
    Tohmajärven SRK tekee sen, tämä on meidän ymmärrettävä jo.
    ”Tohmajärven SRK:n kanta on ,että homeisiin kirkkoihin ja muutamien kirkossakäviöiden takia ei kirkkoa lämmitetä, eikä kunnosteta….” !!!!.

  3. Nyt on alettu puhua seurakunnan kiinteistöjen myymisestä. Hyvä aihe!

    Mutta samalla voisi toivoskella sitäkin, että joku tiedustelisi seurakunna talouspäälliköltä tai peräti kirkkonevostolta, olisiko seurakunnalla myytävänä asuntokiinteistöä, yksiötä tai kaksiota, kolmiokin käy. Haluaisin viettää vapaita aikojani Jänisjoen rannalla. Kävisin Värtsilän kirkon messussa, ja kävelisin kirkkoon kuntolenkillä. Istuisin puolimatkassa levähtämässä kirkonpenkissä. Voisin vuokrata avaimen esimerkiksi niin, että suorittaisin maksun lähetykselle tai diakonialle tai johonkin muuhun sovittuun tarkoitukseen.

    En tarvitse enempää lämmitystä kuin seurakunta on muuten päättänyt lämmityksestä. Istuisin penkissä vain tuokion katsellen kahta minulle vuosien aikana Värtsilässä asuessani rakkaiksi tulleita kahta alttaritaulua.

    Vakituiset, kotini kaapissa ja pankissani on testamentti Värtsilän kirkon hyväksi, sen kunnossa pitämiseksi ja hoitamiseksi. Testamenttia saa käyttää myös kirkon kunnostamiseen mahdollisesti otettavan lainan hoitoon ja takaisin maksamiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *