Villaa, vettä, suopaa ja väriä

Kylätalon yläkerran sali on täynnä pöytiä, jotka on varusteltu huovutustyötä varten. Ahkerat kädet tuottavat kansalaisopiston huovutuskurssin opettajan Karoliina Arvilommin ohjauksessa näyttäviä, värikkäitä huovutustöitä. Tarvitaan villaa, vettä, suopaa, väriä, työtä ja taitoa.

Tällä kolmena viikonloppuna pidettävällä kurssilla on kahdeksan oppilasta, joista monet ovat jo kokeneita huovuttajia. Karoliina Arvolommi ja Roddy Welch ovat vuosien ajan opettaneet huovuttajia. Värtsilässäkin kansalaisopiston kursseilla jo kymmenen vuoden aikana. Katso linkistä parin vuoden takainen Värtsissä ollut juttu.

https://www.vartsi.net/2013/03/26/huovutuskurssilla-karoliinan-opissa/

Tämänkertaisen kurssin viimeisenä työpäivänä 29.3.2015 on jo esiteltäväksi valmiita töitä, osaa vielä viimeistellään. Tehdyistä töistä voi asiaan perehtymätönkin päätellä, että tekijät eivät ole ensi kertaa huovutuksen saloja oppimassa. Tekijöillä on tietoa ja taitoa.

xx

Raija Eronen  huovuttamassa. Huovutustyö on juuri käännetty nurja puoli päällepäin. Karoliina Arvilommi tulossa esittelemään Raijan työn ”kuvapuolen”.

xx

Upeat, värikkäät kukat käännettiin näkyville.

xx

Meeri Rautiaisen pitkän liivin tekoon on tarvittu työtä ja aikaa.

xx

Ritva Heinonen on mieltynyt sinisävyihin

xx

Airi  Löppösen käsissä on syntynyt  matoksi koottavia kuviollisia huopalevyjä.

xx

Roddy Welsh on tämän kurssin toisena opettajana ja värimestaina.  Anneli Kunnaksen käsissä valmistuu huopanyöri.

xx

Tässä värikästä joukkoa töineen. Vasemmalta Eila Vasarainen, Karoliina Arvilommi, Anneli Kunnas, Airi Löppönen, Raija Eronen, Ritva Heinonen, Meeri Rautiainen ja Eila Piiroinen.

4 comments for “Villaa, vettä, suopaa ja väriä

  1. Kaunis ja värikäs kuvakertomus näin pääsiäisen alla!

  2. Suomenlammas! Villalanka ja -vaatteet! Huovutus! Suomenlampaan liha – ei Uuden Seelannin, vaan Suomen!

    Tässä on haaste ja mahdollisuus pohjoiseen Suomeen, jossa esimerkiksi naudan kasvatus vaatii isompia investointeja, ja kaiken maailman uudet ”tirektiivit” yhä enemmän vaikeuttavat esimerkiksi maidon tuontantoa.

    Käsityökulttuurille on olemassa pitkät perinteet. Rajan takaa voidaan saada karjalaista väriä. – Huovutuksen maailmanmesterit ovat omasta takaa: made in värtsilä! – Suomenlampaan lihan ruoaksi laittamista pitäisi alkaa opetella. Sitä voi syödä muulloinkin kuin pääsiäisenä. Esimerkkinä mainittakoon Lemi. Siellä pelkästään Kotiseutuyhdistyksen ylläpitämällä Kotiseutumuseolla käy vuosittain säräaterialla yli 10 000 vierasta. Lisäksi paikkakunnalla on ravintola Säräpirtti.

    Tohmajärvestä voisi tulla oikea lammaspitäjä! Ja kehityshän onkin jo hyvässä vauhdissa. Kiitos Helinän, Outin ja Heikin!!! Menestystä! Villaa, lihaa ja nahkoja tuotantoon!

  3. Kelpaa noita esitellä olette tosi taitavia huovuttajia. Henkilökohtaiset mieltymykset värien käyttöö saavat minut ihastelemaan Meerin liiviä, tuollaisen minäkin tekisin jos osaisin.

  4. Kaleville kiitokset,kyllä ne tossut lämpöset on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *