Jeesuksen tarina

Son Of God on hyvä elokuva/Hyvä näyttelijäsuoritus Morgadolta

Son Of God, DVD, ohjaus: Christopher Spencer, pääosissa:Diogo Morgado (Jeesus), Darwin Shaw (Johannes), Juudas Iskariot ( Joe Wredden), Greg Hicks ( Pontius Pilatus), Fox-Paramount 2014

Son Of God elokuvan päätähti, Jeesusta esittävä portugalilainen Diogo Morgado on osassaan mainio ja hän saa mielestäni Jeesuksen hahmosta irti uusia ulottuvuuksia ja lämpöä, jota ei välttämättä muissa ”räiskintäversioissa” voi löytää. Jeesuksen hahmo on ihmisrakas ja hänen bradpittmainen hymynsä antaa oivaltaa, että loppujen lopuksi se on ihmisrakkaus, joka ratkaisee maanpäällisen elämän mielekkyyden.

Ohjauksessa on noudatettu Johanneksen evankeliumia melkoisen yksioikoisesti ja tapahtumat vaihtuvat ja seuraavat toisiaan, juuri Pyhän Kirjan järjestyksessä. Elokuvaa voisi tietyin varauksin suositella lapsillekin, ainakin Jeesuksen elämän auvoisimpien vaiheiden osalta. Joskus opettaja-aikoina piti vähän koululuokassa ”ohitella” tiettyjä vaiheita. Ristin tie on kuvattu tässäkin filmissä vaikuttavasti ja Jeesuksen hymy kärsimystenkin läpi saa joskus kyyneleen silmään.

Pontius Pilatuksen osassa Greck Hicks onnistuu mielestäni hyvin luomaan kuvan siitä, että ratkaisu Jeesuksen surmaamisesta oli monisyinen ja vaikea tilanne. Kovuus ja epävarmuus ratkaisujen hetkellä tulee hyvin esitettyä. Juudas Iskariotin rooli jää mielestäni hivenen stereotyypiksi vastaavista suorituksista.

Elokuvakokemus oli mieleenpainuva. On hyvä, että näistä teemoista tehdään jatkuvasti uusia versioita, myös herkempiä kuin nykyisestä toimintatyylistä virtansa saavat elokuvat.

Pääsiäisen aikaan kuuluu tietty hiljentyminen Jeesuksen elämänkohtaloiden ääreen. Tämän elokuvan etuna on, että se ei jää ”jauhamaan” tiettyjä kohtauksia liian pitkään, harrastaa jopa valikointia aiheissa, että 2,5 tunnin elokuvailta ei ala väsyttää.

1 comment for “Jeesuksen tarina

  1. Tavallisesti en katso telkkarista juuri mitään, mutta kiirastorstai iltana kymppiuutisten jälkeen päätin, että nyt katson vaikka telkun tyhjäksi.. onhan kiirastorstai. Ohjelmia en ollut tutkinut ennakkoon. Selasin kaikki kanavat läpi.. useimmilla kanavilla oli mainokset kiihkeimmillään.. Hetken päästä selasin kaikki kanavat uudelleen. Yhdelläkään kanavalla ei ollut mitään pääsiäisaiheista ohjelmaa. Voi pettymys. Pitänee jonain toisena iltana yrittää uudelleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *