13 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 21

  1. Paljon olen maailmalla matkaillut niin idässä kuin lännessä. Kesäinen kotiseutu pesee maisemineen ne maisemakohteet mitkä maailmalla on ihailtavana. Suomen historia ihmistenelämänä on jääkauden jälkeistä taaperrusta. Meillä ei ole esihistoriallisia kaupunkeja eikä niihin liittyviä tarinoita. Meillä on esi-isiemme selviytymistarinoitta pohjoisen pallonpuoliskon asutuksesta ja omaperäisen kulttuurin luomisesta.

  2. Pääsevätköhän PKN:n miehet Euroviisujen finaaliin?

    Haastattelussa suorastaan kadehtittavaa englanninkielen keskustelutaitoa bändin basistilta!

  3. Eurooppa ei ollut vielä valmis Pentti Kurikan Nimipäivlle. Minun mielestä se euroviisuvoittaja Lordi oli ja on syvältä p—-. Vaikka en ole punk musiikin ystävä niin ”pojat” hoitivat osuutensa hienosti ja toivat esille sen, jotta kehitysvammainenkin on tavallinen ihminen.

    Varmaankin joku polttaa taas päreensä kun vertaan punk yhyettä Paavalin kireen kohtaan jossa hän vertaa ihmistä astioihin. Toiset astiat ovat arkikäyttöön ja toiset julakäyttöön. Nämä kehitysvammaiset ihmiset ovat usein niitä juhlakäytön astioita, jotka ovat kerran täydellisiä taivaassa Jumalan edessä. Siellä me tavalliset ihmiset olemme sitten vajaita arkiastioita.

  4. Kalevi!

    Voin allekirjoittaa JOKAISEN sanan kommentistasi, olen täsmälleen samaa mieltä!

  5. Musiikki musiikkina – jos se vain suinkin on mahdollista.

  6. Eipä pitäisi olla aina noin negatiivinen ja lytätä toisia. Onko varaa tehdä noin ?
    Olen tullut tuntemaan noita vanhoja jääräpäitä joilla on hallussaan parempaakin tietoa jaettavaksi kuin muiden arvostelua!

  7. On hieno, että kehitysvammaiset saavat omanpaikkansa tässä elämänkulussa. Pitkään heitä piiloteltiin ja pidettiin vanhempien syntiin liittyvinä ilmentyminä. Jatkossa voi ajatella mitä tekee sallitut lisäaineet saati sitten kaukolaskeumat yhdessä ihmiskehossa.

  8. Tohmajärven sivuilla ei ole mahdollisuutta kirjoittaa mielipiteitä. Nyt kun me Värtsiläiset olemme Tohmajärveläisiä säilytetään oma kanavamme ilmaista omat tarinamme.
    Ajoin Tohmajärven keskustasta Niiralaan päin mäen päällä katselin eteenpäin. Näin edessäni kauas vaaroja vaarojen perään horisonttiin asti. Kävi mielessäni, että tässä olisi maisematornin paikka, Torni pystyyn ja antaa paikallisten päättää sille nimi.

  9. Lähdemme Värtsilän miehissä Ouluun valtakunnalliseen paraatiin. Helyt eli kunniamerkit pitäis panna rintaan. En taida panna. En ole ns. kiiltävän perään,,,,

  10. Kävin lukemaan Auliksen ja Kirsin kokoamia Värtsiläisten
    evakkotarinoita, itsekkin kaksi kertaa evakossa olleena.
    Tutun tuntuista kerrontaa evakko taipaleilta.

  11. Täälä järvenranalla singlaalit vähän tökki,kävin varikolla ei siihen
    mitään parannusta tullut.
    Poika sanoi käyhän kioskilla ja kävin sielä,nyt yhteydet on niin
    nopiat ettei taho mukana pysyy.

  12. Evakkotarinoita Värtsilastä,sieltä löytyi vanhoja koulukavereita.
    Niirasen Tauno ja kolme sisarusta oli samaan aikaan
    Kaustajärven koulussa ja olen tavannut Taunoa Helsingissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *