Suomi kiipelissä

Ahkera-Pekka ja Rehti-Kostas
Laman syyt ja seuraukset
Maamme politiikan lähimenneisyyttä

Arto Luukkanen: Vapaan pudotuksen Suomi, Tyhjätaskuna karhun syleilyssä, Tammi 2015

…Jyrki Kataisen hallitus näyttäytyi tässä markkinavoimien pyörityksessä osaamattomana, ymmärtämättömänä ja taitamattomana puutarhurina, jonka ainoa ratkaisu oli leikata kasvavia talouden versoja.”…

Luukkasen mielestä Katainen oli 47 miljardin arvoinen mies, jos sitä mitataan maamme velkaantumisen määrällä. Myös maamme Eu-politiikka näyttäytyy jopa sadunomaisena kertomuksena siitä miten ”hiekkalaatikkokaverit” ”Rehti-Kostas, ”Hulttio-Pedro” ja ”Laulava-Paddy” jekuttivat Ahkeraa-Pekkaa, kun Pekka oli ensin saatu vaihtamaan omat pähkinät, joita se käytti maksuvälineinä, euroon. ” Pedro, Kostas ja Paddy olivat kovin iloissaan: vihdoinkin ei tarvinnut enää tehdä työtä! He olivat lahjakkaita poikia, jotka omasta mielestään osasivat paremmin juhlia kuin tehdä ikävää työtä. … Ahkera-Pekka ja muutaa muu työteliäs poika olivat sitoutuneet antamaan laiskureille rahaa säännöllisesti ”lahjaksi”. ”…

Arto Luukkanen (s. 1964) tunnetaan Venäjän historian ja nykypäivän politiikan tutkijana. Hän työskentelee Helsingin Yliopiston Maailman kulttuurien laitoksella Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Hän on tehnyt mm. romaanin Suojelusenkeli, joka käsittelee Viktor Vladimirovin roolia.

Tämä kirja vaikuttaa toisaalta suoraviivaiselta jälkiviisaudelta, mitä tulee viimeaikaisiin hallituksiin ja pääministerien rooleihin niiden vetäjinä. Mielestäni kirjassa on pamfletinomaisia piireitä liiaksikin, jos sitä alkaisi käsitellä vakavasti otettavana poliittisena kartoituksena.

Jouko Varonen

2 comments for “Suomi kiipelissä

  1. Suomessa koulutetaan dosentteja jopa korkeamman koulutuksen saaneena puhuvat kansankielellä p:tä ja uskovat, että suomalainen on kuin venäläinen joka uskoo taruja. Suomalainen yksilö ajattelee omilla aivoilla ja muodostaa oman mielipiteen. Dosentteja, joita taannoin koulutettiin veron maksajien rahoilla voitaisiin nimittää desanteiksi.

  2. Esko, näyttää siltä että ollahan kaukaisia sukulaisa. Sinunkin ”kantaisät” lienevät lähtöisin Eimisjärveltä. Meillä on aina koulutettu liikaa ”desantteja”, dosentteja ja muita tyhjän toimittajia. Näille kaikille akateemisille piti löytää työpaikka. Tilastokeskus on ollut tohtorien suojatyöpaikka. Eipä ne Joulen töissä olisi pärjänneetkään, vaan kuolleet näläkään..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *