14 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 1

  1. TALVI ON ALKANUT.

    Lähettäkää talvi- ja luontokuvia. Miten eläimet ja linnut pärjää kovassa pakkasessa? Riittääkö ruokaa? Pitäisikö meillä,ihmisillä autta heitä? Miten?

  2. Näin pikkuleijonien hienojen ponnistusten jatkoajan erätauolla tuli mieleen, kuinkahan moni katselee näin hienoja urheiluotteluja kommenttoijista. Ja onko kenestkään kommentoijaksi, koska tämähän on urheilua parhaimmillaan.
    Vai pitäiskö minunkin opetella ompelemaan ja kirjoilemaan aikani ratoksi?

  3. Hyvin muuten ottelussakin kävi, SUOMI VOITTI! Pakko oli katsoa loppuun asti ja kyllä kannatti. Oli kerrankin kerrottavaa tälläpalstalla jotain muutakin kuin jatkuvaa kirkonseinän maalaus ongelmia. Ihan kaamos ajan mieltä piristi, kun oli jotain vaihteluakin. Ja jännääkin vielä.

  4. Aamen..samaa mieltä.on hienoa olla suomalainen.

  5. Liisan kommenttiin lisäys: on hienoa olla suomalainen ja varsinkin Värtsiläinen.

  6. Harmi kun tullut katsottua.. unikakkiainen voitti. Vilpittömät onnittelut Suomen Nuorille Leijonille ! Tämä voitto oli kaivattu piristys ruiske nuorisourheilulle

  7. Hempan letkautuksen jälkeen vielä niistä kirkon seinistä. Ennen sitä kuitenkin: katsoin nuorten jääkiekon MM-ottelut kaikki, jotka olivat tarjolla TV:ssä. Olen kiekkofani.

    Ja sitten, Hemppa, niistä kirkon seinistä. Värtsilän kirkon seinät ovat minulle henkilökohtaisesti tärkeät. Olin 17-vuotiaana Suomen toiseksi paras – ajan perusteella – 17-vuotiaiden 1000 metrillä. Olin henkeen ja vereen Värtsilän Kisan poika. Harjoittelin urheilukentällä, joka sijaitsi kirkon kohdalla tien toisella puolella – sunnuntaisinkin kun monet menivät kirkkoon. Kun sitten äiti eräänä sunnuntaina sai minut mukaansa kirkkoon, jäin koukkuun. Päädyin teologiaa opiskelemaan, eikä se ollut mikään saarnakoulu, vaan ihan todellista tieteentekoa, jonka jälkeen anoin piispalta papinvirkaan vihkimystä.
    Järki ja usko olivat löytäneet tasapainon, ja se on säilynyt tähän päivään asti.

    Minulla oli onni paluumuuttajana päättää virkaurani Värtsilän kirkossa. Ja nyt vietän eläkevuosiani penkkiurheilijana, fanaattisena kiekkofanina. Käyn myös kirkossa, koska olen tapakristitty, Värtsilänkin kirkossa, kun se syystä tai toisesta on mahdollista .

    Juoksuraltani muistan lehtileikkeen, joka kulki vuosien ajan kukkarossani. Siinä kerrottiin Emil Zatopekin sanoneen, että hän aina kilpailuun valmistautuessaan ennen starttia – rukoili. Suurjuoksija oli minulle aikamoinen apostoli.

    Kirkon seinät ja stadionin portit ovat edelleenkin tärkeitä. Ne eivät ole vaihtoehtoja, mutta kylläkin tarjioavat vaihtelua tällä – elämän kilparadalla.

  8. En lainkaan ymmärrä miksi tämä Pikku Leijonien
    hieno voitto oikeuttaa pilkkadeeraamaan Värtsin
    kommentoijia? Mikä on yhteinen nimittäjä?
    *
    Kerronpa minäkin tässä ”koruompelusteni”
    keskellä, että sisareni tytär Emma Ritari
    on pelannut Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen
    maajoukkueessa ”tyttöleijonissa” voitokkaasti
    vv 2010-2011 ja
    nykyisin hän pelaa JYP:n naisissa.

    Ja vielä tältä luistelun saralta. Seinäjokelainen
    pikaluistelija Elina Risku lienee tuttu nimi? Hänen
    äitinsä Anneli Repola edusti aikoinaan Suomea
    olympialaisissakin. Anneli on serkkuni.
    *
    Tämä ei ole kehumista, koska itse en pystyisi samaan.
    Onpahan vaan yleistä tietoa jota kuka hyvänsä voi
    lukea netistä.

  9. Onnittelut Pikku- Leijonille minunkin puolestani!

    Kyllä kannatti katsoa se eilisiltainen jännitysottelu, muutama
    aikaisempikin peli.

    Voittomaalin tehneen Kasperi Kapasen ukki- jääkiekkoilija hänkin-
    on muistaakseni Joensuun seudulta alkujaan. Hannes Kapanen taitaa
    olla nimeltään.

  10. Olihan huikea tunnelma Areenalla.Katto nousi muutaman sentin kun Kassu teki voittomaalin 🙂

    Kapaset Hannu (Hannes) Kassun ukki siis ja hänen nuorempi veljensä Jari(Janne)ovat Joensuun poikia.Asuivat siellä Mutala Utra suunnalla.Kiekko opit ovat peräisin Pötkän legendaarisesta kaukalosta.

    Pojat pelasivat ensin Joensuun PeTo:ssa ja JoKP:ssa .Siirtyivät sieltä sitten Helsinkiin.Hannun poika Sami pelasi vuosia NHL:ssä ennenkuin muuttivat Kuopioon.Eilisen voittomaalin tekijä on siis kolmannen polven huippukiekkoilija.

    Kapasilla lienee vieläkin kesäpaikka Viinijärvellä.

  11. oliko niitä koneinsinöörejä miten paljon joukkueessa mukana kun kauppatori pullollaan monikulttuurin etustajia.

  12. On todella hienoa olla suomalainen (värtsiläinen) täällä ruotsissakin tällaisen jääkiekko-ottelun jälkeen.Tuli muutama textarionnittelu ruotsalaisiltakin.

  13. Riitta, lueskelin nettilehtiä tänään, joiden mukaan muutama
    Leijonien haastatteluvideo on noussut suureen suosioon siellä
    Ruotsissa. Itse katsoin voittomaalin syntymistä vielä hidastettuna.
    Se on hieno.

    Hyvää vuodenjatkoa teille Ruotsin serkuille täältä pakkasen kourista!

  14. Kaikki taitavat olla hurahtaneita tuohon jääkiekkoon. Kyllä sitä väkisin pysyy ajan hermolla, kun kaikki siitä puhuu. Minua kiinnostaa lähinnä ihmisten reaktiot kulloiseenkin tapahtumaan. Joukkohurmos voitosta, maansuru tappiosta, riehunta ”jälkijuhlissa”. Kai me sitten tarvitsemme tällaista. En muista, kuka kiekkoilija se oli, jolta kysyttiin ammattia. Sanoi olevansa viihdyttäjä. Terve suhtautumistapa tekemisiinsä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *