Värtsilä-päivien ohjelma 21–23.7.2017.

Värtsiläpäivien kuva vuodelta 2016. Kuva Vartsin kuva-arkisto

VÄRTSILÄ-PÄIVÄT 21–23.7.2017

Perjantai 21.7.

  • Klo 18 kyykkäottelu Patsolan kentällä, laavulla kahvia, jätskiä, makkaraa ym.

Lauantai 22.7.

  • Klo 10 Lipunnosto ja avajaiset (Avauspuhe Mirja Kinnunen)
  • Toritapahtumassa monenlaista nähtävää, kuultavaa ja aistittavaa (myyjiä ja esittelyjä, Pelastus- ja Rajavartiolaitos sekä Tulli esittäytyvät, poniratsastusta, ruokaa, kahvia, lettuja, Hotelli Joen ravintolapalvelut ym.)
    Myyntipaikkavaraukset p. 040 586 3803 tai 040 379 3992
  • Klo 10–14 Hopeakallion lintutorni ja lähde; lintutorni ja Värtsilän linnusto esittelyssä, valokuvanäyttely, lähteellä opastusta ”tuohilipin” tekoon
  • Klo 11–14 Posliinin maalausta esittelyssä ja myynnissä, arpajaiset, mahdollisuus tehdä siirtokuvilla oma esine, esim. muki
  • Klo 11.30 ”Taikuutta Värtsilä-päiville”, Puijon Paronin Taika-show Kesäteatterilla (Värtsilän MLL:n jäsenet ilmaiseksi, muut; lapset 2 €, aik. 5€)
  • Klo 12 Rajavartiolaitoksen huumekoiranäytös, jonka jälkeen
  • n. Klo 12.15 Rajakävely (ennakkoilmoittautuminen partioautolla)
  • Klo 12.30 Vesa Honkasen ja Ari Monosen musiikkia, huipennuksena
    ”100 laulajaa”; toriyleisön 100 laulajaa laulaa 100-vuotisen Suomen kunniaksi
  • Klo 14 Judoesitys
  • Kivien maalausta, ”Suomen väreillä”, halutessasi myös muita värejä käytössä
  • Klo 18 Ehtookellot ja laulutuokio kirkolla
  • Klo 20–24 tanssit Kesäteatterilla, esiintyy Kari Kuronen (ruokaa, kahvia ym.)

Sunnuntai 23.7.

  • Klo 10 Messu Värtsilän kirkossa (Happonen ja Kivivuoret)
  • Klo 14 Frisbeegolf-kisat Patsolassa
  • Klo 15 Kyläkierros linja-autolla; ajellaan lähialueilla Raimo Tiittasen kertoessa Värtsilän menneisyydestä, nykyisyydestä ja ehkäpä tulevaisuudesta
  • Klo 19 ”Laulutuokio” kirkossa, karjalankielistä laulua, Anneli Olanto-Lasaroff ja Simo Lasaroff, säestäjänä Kuisma Lipponen
  • Klo 10–15 Hotelli Joessa PizzaBuffa

Näyttelyt;

  • ”100 vuotta sitten” valokuvanäyttely Lintutornilla
  • Minna Aulassaaren taidetta Kylätalolla
  • Kylätalolla Värtsilä-aiheisia postikortteja sekä vanhoja valokuvia
  • Klo 11–14 Posliininmaalausta esittelyssä ja myynnissä
  • Kaurilan kylätalolla Suomi 100-juhlavuoden näyttely, valokuvia Siiri
  • Rantasesta sekä koulumuseo ja kahvio

Myllymuseo, Värtsilän kirkko, Saarion Voimalaitosmuseo sekä Kaurilan koulumuseo ovat avoinna Värtsilä-päivien aikaan
Myllymuseo: la 11–15 ja su 12–15, myös Kylätalo avoinna
Värtsilän kirkko: la 10–15 sekä su klo 11–15, opas paikalla
Saarion voimalaitosmuseo: la klo 11–15 ja su 12–15
Kaurilan Kylätalo/näyttely/kahvio: pe-la 10–16 ja su 12–16 (näyttelyssä Siiri Rantanen, koulun luokkakuvia eri vuosikymmeniltä, Koulumuseo sekä sota-ajan historiaa)

TERVETULOA!

Järjestäjä; Värtsilän Pitäjäyhdistys, Hopeakalliontie 1, Värtsilä
p. 040 586 3803
www.vartsila.fi

MUUTOKSET MAHDOLLISIA!

9 comments for “Värtsilä-päivien ohjelma 21–23.7.2017.

  1. PÄIVITYSTÄ VÄRTSILÄ-PÄIVIEN OHJELMAAN;
    Traktoriajelu ”Kyläkierros” jää pois kuten myös entisten koululaisten tapaaminen ja ruokailu ”Ruokatunti”.
    Venäjän matka näyttää toteutuvat ti-ke 18–19.7.2017 kohdistuen Lahdenpohjaan (Liikennöintipalvelu Karhu hoitaa asiaa).
    Ohjelmaan lisäyksenä;
    Valokuvauta itsesi, perheesi/ystäviesi kanssa Värtsilä-päivillä.
    ”100 laulajaa” toriyleisön joukosta (komea 100 laulajan yhteisesitys Värtsilä-päivillä).
    Yritetään järjestää Kyläkierros laajempana linja-autolla; Värtsilän keskustan ja lähialueiden sekä lähikylien kiertelynä. Mahdollisuuksien mukaan yhdistetään kierrokseen myös tietoutta sodan aikaisista tapahtumista kyseisillä paikoilla.

  2. TOIVOMUS:olisiko mahdollista että Värtsilän Pitäjäyhdistys esittäisi toiveen Tohmajärven kesäteatterille ylimääräisestä näytöksestä Kilpakosijat osana Värtsilä Päivien ohjelmaa .Esim. Lauantaina 22.7 klo 16.

    Tämä olisi Värtsilä Päivien pitkämatkalaisille kesäteatterin ystäville hieno juttu kun emme saa nauttia Värtsilän oman teatterin esityksestä tänä vuonna. 🙁

    Katsoin noita Tohmajärven normaaleja näytösaikoja ja siellä ei ole kuin to 19.7 ja su 23.7 klo 19 näytökset.

  3. Onkohan se tanssihomma varma? Hyvää juhlamieltä kaikille !!!!

  4. Muutos Värtsilä-päivien ohjelmaan, koskien lauantai-illan tansseja.
    Lauantain klo 20 alkavissa tansseissa EI OLE anniskelualuetta, koska siirtolupa ei saapunut ajoissa. Ravintolapalvelut toimivat kuitenkin Hotelli Joessa.
    Tansseissa on kahvio avoinna. Tarjolla on myös pientä purtavaa, esim. tacoja ym.

  5. Hieno laulutuokio kirkossa! Kyllä Vesa Honkanen osaa. Kiitos!!!

  6. Värtsilä-päivien järjestäjille lausun lämpimät kiitokset onnistuneesta ohjelmatarjonnasta. Päivien monipuolinen ohjelma, alkaen perjantain kyykkäottelusta sunnuntai-illan kirkkokonserttiin tarjosivat ”jokaiselle jotakin” – kun lisäksi ns. viralliset tahot sekä paikalliset yhdistykset ja harrastausryhmien esiintyjätkin oli saatu mukaan. Ohjelmatoimikunta oli myös hyvin huomioinut Suomi 100-juhlavuoden. Ainutlaatuinen kokemus oli, kun sai osallistua ja laulaa Suomi 100-laulajaa kuorossa ja että valitut laulut olivat Karjalaan ja Suomi-teemaan niin arvokkaasti sopivat. Niistä lauluista ja yhteishengestä jäi varmaan meille kaikille päivillä mukana olleille kiitollinen mieli vapaasta isänmaasta.
    Myllymuseo oli yllättävän mielenkiintoinen. Esineistöä paljon, mutta suuri osa tavan maallikolle (minulle) aivan tuntematonta.
    Laulutuokio kauniissa Värtsilän kirkossa oli perjantai-illan kohokohta, varsinkin kun kitarasäestys oli todella onnistunut.
    Sunnuntaipäivän Jumalanpalvelus täydensi kaiken. Voi että nautin, kun oli paljon tuttuja virsiä, rauhallinen tunnelma, ei mitään kiirettä ja hoppua minnekään, levollinen saarna, jossa voi aistia aidon uskon ja joka sanan kokea omakseen. Mutta täydellinen yllätys ja nautinto oli taiteilija Ville Kivivuoren selloesitykset urkuparvelta. Ja jos jostain voi vielä enempi hämmästyä, niin oli, kun hänen poikansa esitti piano ”konsertin”. Siis sanat eivät riitä kuvaamaan sitä ihmetystäni, miten niin nuori henkilö voikin osata ja omata sellaisen upean soittamisen taidon. Melkein meinasin hypätä ylös aplodeeraamaan hänelle. Olisi kyllä ansainnut sen!
    Kirkonmenojen päätyttyä kävin heitä kiittämässä ja kysyin jopa nuoren pianotaiteilijan nimen, mutta enpä sitä nyt muista. Ja pienempi poika kuulemma soittaa viulua. Häntä ei nyt tässä tilaisuudessa kuultu, mutta ehkä tulevaisuudessa. Parempaa musiikkia vähän tuntevana en tietystikään tunnistanut sello- enkä pianoesitysten nimiä, säveltäjiä yms, mutta jos olisi mahdollista, että joku asiantuntija voisi ystävällisesti vinkata, mistä löytäisin ne, niin voisin/haluaisin sellaista musiikkia kuunnella toisenkin kerran.

    Kiitosmielin Sinikka

  7. Lämpimät kiitokset, Sinikka Kaskinen! On ilo lukea tällaista palautetta. Erityisesti iloitsen siitä, että meidän messumme sunnuntai-aamuna kosketti sinua. Minä olen Päivi Kivivuori, ja olin siellä urkujen äärellä, sijaistan kanttoria tarvittaessa. Tuntuu ihanalta säestää virsiä, kun seurakunta laulaa voimakkaasti, kuten niin usein Värtsilässä tapahtuu.
    Minä ilahduin, kun sain jälkikasvua avustamaan juhlamessussa. Ville soitti vastausmusiikkina Järnefeltin Kehtolaulun ja loppukappale oli J.S. Bachin Ensimmäisen Soolosellosarjan osa Sarabande. Gabriel – poika soitti Bach – Gounod’n Ave Marian.
    Mieluisaa oli kertoa kirjoituksestasi näillekin musikanteille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *