11 comments for “Viikon puheenaiheet vko 9

  1. Kiva kun pakkanen tuli. On lunta ja pakkasta on kunnon talvi. Voi tehdä kunnon eräretken pakkasen purastessa poskipäitä.

  2. Olympiahuumasta selvitään pikkuhiljaa. Eira antoi sellaisen tietoiskun Värtsilän historiaan, että tuon lukemikseenkin menee minulta ainakin viikko. Eipä tarvitse valittaa lukemisen puutetta.

  3. Pakkasta 25 astetta ja tuuli suomi viirin saa vaakatasoon. On todella kiva nähdä kun koivupuut palavat takoissa ja savu korkeapaineella nousee taivasta kohden. Lapit on tämän kylmään tottuneen kansan pitänyt lämpimänä vuosisatoja ja pitää tarvittaessa tänäkin päivänä. Meillä naapuri taloissa asuu nuoria lapsiperheitä. On hienoa nähdä näillä paukku pakkasilla, että he osaavat ammentaa kodin lämpöä koivu lapeista.

  4. Nykyään kansalaisia varoitetaan jo reippaan 10 asteen pakkasen purevuudesta ja hengenvaarallisuudesta. Ei ennen niin hyvää palvelua ollut…

  5. Aamulenkillä pakkasesta huolimatta. Aurinko lämmitti mukavasti toppatakin selkää. Pirtajärven tie loistavassa kunnossa. Parempaa baanaa suap ehtii! Kiitos tien kunnossapiotäjälle!

  6. En halua loukata ketään tarinoillani. Olen varmaan Tyynetätini kaltainen karjalainen pajattaja. Minua on pitkään harmittanut se, että sulkeudutaan neljän seinän sisään. Tuntuu että pelätään kohdata silmetysti toinen ihminen. Kylään pyytäminen ja kylässä käyminen voitaisiin ottaa takaisin käyttöön.

  7. Luin juuri lehti uutiset netistä ja kuuntelin kymppiuutiset.
    Meidän koululaiset ovat tosi kurjassa asemassa verraten esim. Britanniaa, jossa lumisateen takia koulutkin suljetaan.
    Omat muistoni alaluokilta jo, koulumatka 5 km talvella oli pakkanen vaikka 30 tai tuisku koulumatka taittui potkurilla tai hiihtäen.
    Naapurin pikku Kalle lorvaili kouluun lähdön kanssa, johon äitinsä hoputti, että alahan joutua ettet koulusta myöhästy.
    Johon Kalle -mitä sinä höriset eihän koulusta voi myöhästyä, kun sehän on auki koko päivän.

  8. Mamut kuulemma jäävät kotiin jos on 5 astetta pakkasta. Ne voivat valita, milloin kouluun lähtevät, eikä koira perään hauku. Ennen kun oli markkinat tulossa, niin romanilapset sanoivat maanantaina, että taidan tulla sairaaksi loppuviikosta. Ja myös tulivat.

  9. Nyt on käytännössä todettu, että ilma lämpöpumppu toimii kovillakin pakkasilla ja pitää putket sulana. Kuusitoista astetta viimeksi laitettiin pumpulle ylläpito lämpötilaksi. Pakkanen oli välilä lähes kolmeakymmentä. Kun tultiin taas tänne kotiseudun kainaloon oli eteisen lämpö mittarissa 15 lämpöastetta. Tekniikka pelasi ainakin näillä pakkasilla.

  10. ”ainahan”lämpöpumppu pelaa,ainoastaan hyötysuhde laskee,alimmillaan 1:1-een,yhtäsamaa kuin suora sähkölämmitys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *