58 comments for “Viikon puheenaiheet viikko 9/2019

  1. Viime viikon perjantaina oli OP-nettipankin sivuilla luettavissa useita palvelumaksumuutoksia, mukana niissä oli mm. seuraavanlainen viesti:

    ”Muutoksia palvelumaksuihin 1.4.2019
    Euromääräinen automaattinosto pankkitililtä 5,50 e/nosto
    Ystävällisin terveisin,
    OP”

    Hieman epäselväksi jäi, mitä asiakasryhmää tämä tulee koskettamaan? Suomenkielinen tiedote puhuu yritysasiakkaista, ruotsinkielinen vain asiakkaista. Maaliskuun loppuun saakka tämä on vielä joka tapauksessa maksutonta eli ilmaista!

  2. Kuule, Jussi, ei se OP ole entisenlaisensa omistajien pankki.

    Muutos on ollut pitkäaikainen. Mielessäni on tapahtuma 1950-luvun puolen välin paikkeilta. Tulimme kavereiden kanssa välitunnille Joensuun Lyseon pihalle. Jostain – en muista mistä – sain virikkeen, kun lausahdin kavereille: ”Kohta meillä ei ole seteleitä kukkarossa. Pankki tietää, mitä on tilillämme”. Jotenkin tähän tapaan ”profetoin”. Kaverit nauroivat.

    Mutta nauru pitkästä ilosta. Nyt olemme tämän ilon päässä. En tosin siellä lyseon pihalla osannut ennustaa, että kukkarossamme on nyt muovinen pankkikortti.

    Kun vain nyt muistaisimme pankkitunnuksemme! Ja muistasimme nostaa seteleitä seinästä, ennenkuin menemme kirkkoon. Kolehtihaavi ei – vielä – lue pankkitunnustamme. Aapista odottava lapsi Afrikassa voi jäädä ilman apuamme, kun me ahmimme Jumalan armoa kirkon penkissä.

  3. Jos tilillä on rahaa niin pitäisi nostaa iso tukku kerrallaan. Jos nostaa pari kymppiä kerrallaan niin on kyllä aika tyyris nostokorvaus. Siitä ei olekaan pitkä matka kun pankkikortilla maksamisesta aletaan velottamaan

  4. Tarkistin kun täällä jaettu tieto näytti hieman hurjalta.

    Kiteen Osuuspankki ilmoittaa palvelumaksujen muutoksesta 1.4.2019 alkaen

    Automaattinostot 4 ilmaista kuukaudessa, seuraava 0,55 euroa
    omistaja-asiakkaille 8 ilmaista nostoa, seuraavat 0,55 euroa

    Samansuuntaisia lienevät muutokset muissakin osuuspankeissa.

  5. Minäkin tarkistin. Tuo, mitä Leo kirjoittaa, pitää paikkansa. Samoin pitää paikkansa Jussin tieto: YRITYSTILEILTÄ euromääräinen automaattinosto 5,50 e/nosto. On kyllä hanurista moinen maksu.
    Samoin YRITYSTILEILTÄ E-lasku-ja suoramaksuvaltakirjojen käsittely 4,00 euroa + alv 24%.
    Pankkikorttimaksuista ja luottokorttimaksuistahan sitten JO NYT kulut maksaa MAKSUN SAAJA, elikkä kun maksat kauppaan tai vaikka kampaamossa kortilla, kulut maksaa maksun saava yrittäjä. Ja lisäksi ne maksupäätteet ja niitten käyttö (esim.laitevuokra) eivät mitään pikkumaksuja pienyrittäjälle nekään.

    Joku pankkivallankumous olis paikallaan. Toki siellä SÄILYTETÄÄN asiakkaitten rahoja, mutta niitähän sitten saavat pankit käyttää, maksamatta mitään korkoa (enimmäkseen) tallettajille.

  6. Näin ne ajan sävelet aina menneet muka eteenpäin.
    Oravannahkojen tilallekin joutuivat keksimään maksuvälineeksi setelit. ihan siitä syystä, kun uudenlaiset pankkiautomaatit tahtoivat tukkeutua oravannahkoista.

  7. Viikonlopun talvilajien urheilua seuratessa tuli väkisin mieleen Fingerporilainen toteamus.
    Suomessa pesivistä kotkalajeista on totaalisesti Mäkikotka kaikkein uhanalaisin laji tällähetkellä.

  8. Kirkossa käyntiin ja kolehtiin. Olenpa ollut Jumalanpalveluksessa, jossa sai kolehtiin maksaa pankkikortilla. Tekstiviestikolehtikin käytössä mm. kauneimmissa joululauluissa. Kirkko voisi siirtyä tässä asiassa nykyaikaan. Tämä ei ole hengellinen asia vaan muutos nykyaikaan. Olisi myös turvallisempaa, kun rahoja ei säilytellä. sakasteissa ym. Mutta olen sitä mieltä, että voin hyvillä mielin käydä kirkossa, vaikka en kolehtiin laitakaan mitään. Voin auttaa Afrikan lapsia muullakin tavoin tai olla auttamatta, jos siltä tuntuu. Kolehtiin laittaminen ei tee minusta parempaa ihmistä. Toki täällä ei niin ole sanottukaan. Joskus ruokakassin vieminen naapurin perheelle voi olla minun kolehtini tai naapurin papalle viety pussi tuoretta sämpylää. Nämä reissut ovat joskus myös minun jumalanpalvelukseni.

  9. Nimimerkki ”kirkossa”, kiitos kommentistasi! Minulla ei ole mitään huomauttamista sen suhteen. Haluan kuitenkin selvittää kolehdin alkuperää. Miten se on aikanaan messun yhdeksi osaksi tullut? Ja käsittääkseni myös tärkeäksi osaksi.

    Kun alkukristityt tulivat koolle, he toivat mukanaan ruokatarpeita yhteistä ateriaa varten. Niistä osa – viinistä ja leivästä – otettiin erilleen – ehtoollisen, eukharistian viettämistä varten. Kotiin lähdettäessä koottiin jäljelle jääneet syömiset ja ne vietiin heille, jotka eivät olleet päässeet mukaan yhteiseen tapaamiseen. Heidän joukossaan oli myös köyhiä.

    Nyt me emme mene leipäpussi ja viinipullo mukana kirkkoon. Kukkaroissamme on rahaa kolehtia varten. Sitä on jäänyt, vaikka olemme syöneet kotona itsemme kylläisiksi – joko edellisenä päivänä tai viimeistään aamulla. Nyt on aika muistaa niitä, joilla ei mene yhtä hyvin kuin meillä. Kristityt ovat säilyttäneet ikiaikaisen tavan yhdistää jumalanpalvelus ja arki kolehdin muodossa. Kysymys on jumalanpalveluksesta kirkossa ja arjessa – kolehtihaavin sisällöstä.

    On hienoa, että pankkikortillakin voidaan tätä hoitaa. Eikä vain kirkossa vaan esimerkiksi TV:n äärellä istuessaan.
    Kuitenkin haluaisin muistaa ennen sunnuntaita/pyhäpäivää käydä seinällä nostamassa seteleitä kukkaroon. Kaupassa voi niistä saada kolikkojakin, jos ei ole varaa kirkossa sujauttaa haaviin enempää kuin se Jeesuksenkin hyväksymä ”leskenropo”.

    Hyvä elämänneuvo ja tähän aiheeseenkin sopiva löytyy apostoli Paavalilta: Room.12:1-2.

    Näitä tuumaillessani olemme lähestymässä kirkkovuodessamme paastonaikaa. Sen sijoittaminen kalenterivuoden päälle voi olla hyvinkin ajankohtaista. Tarkastelipa sitä sitten mistä näkökulmasta tahansa,

    Sotusta, hävikkiruuasta, ilmastomuutoksesta, pakolaisuudesta, ruokatavoista jms. Hengellinen ja maallinen eivät ole vaihtoehtoja, vaan ihmisen elämää.

  10. Meinasin jättää kynäni jääkaapin ovessa magneetin kiinnittämään rasiaan. Huolestuin! Haluan tämän lausua: Ollaan aina ajanhermolla ja pyritään hallitsemaan kokonaisuuksia.

  11. Nimimerkit ”kirkossa” ja ”hemppa” ovat niitä joiden kanssa turisisin mieluusti kahvikupposen ääressä. Edes piristeitä ei tarvittaisi.

  12. Kun lintuja ruokkii
    niin avusta menee 100% perille

  13. Vanhusten hoidosta on viime aikoina puhuttu paljon – eikä syyttä. Iästä riippumatta se koskettaa – meitä – kaikkia. Joensuun Carelia-salissa on la 2.3. klo 13 varsin erikoinen tilaisuus, joka kannattaa ottaa ohjelmaan, jos olisi suunnitemilssa esimerkiksi kauppareissu kaupunkiin – tai voisihan tilaisuuteen osallistumiseen liittää sen kauppareissun.

    Vanhusten hoivasta tulee puhumaan vanhusten hoidon asiantuntija, geriatrian professori Sirkka-Liisa Kivelä. Mukana on myös musiikkia ja arpajaiset. Ja klo 12-13 kahvitarjoilu.

    Eikä siinä kaikki. Tilaisuuden juontaa ministeri Anu Vehviläinen. Aika rohkea temppu, kun hallituksen ministeri päästää asiantuntijan kansalaisten edessä kertomaan, mistä tässä on kysymys. Minua ainakin tämä kiinnostaa. Olen saanut ihan tarpeeksi median ja poliittiseen väittelyn annista. Nyt haluan kuulla, miten poliitikko antaa julkisesti puheenvuoron asiantuntijalle.

  14. Arvasin, että joku ”Mökkiläinen” kirjoittaa tuollaisen kommentin. Herkkähipiäisyys politiikkaa kohtaan on kuitenkin käsittämätöntä.

    Ilman politiikkaa ei meillä olisi juuri mitään. ”Mökkiläinen” ei osaisi lukea eikä kirjoittaa. Hänellä ei olisi konetta, jolla mielipiteensä julkistaa. Niin, tietysti voisihan olla niinkin, että hän asuisi sellaisessa maassa, jossa ei olisi luvallista julkisesti kertoa mielipidettään. Sekin olisi politiikan päätösten tuote. Meillä Suomessa on poliittisin päätöksin taattu sanan- ja mielipiteen vapaus. Sekin että pappi saa vapaasti puhua ja kirjoittaa, vaikka siitä eivät kaikki – rakennuksen ulkomuodosta riippumatta – pidäkään.

    Kun toin julki e.m. vanhusten hoitoa selvittelevän infotilaisuuden, ajattelin ensimmäiseksi, että onpa poliitikko rohkea, kun uskaltaa järjestää ihmisille mahdollisuuden, jossa arvostettu asiantuntija saattaa lytätä hänen mielipiteensä. Tietysti on sekin mahdollista, että asiantuntijan info tukee hänen hallituksessa tekemiään päätöksiä. Sen vaihtoehdon pelossa on parempi jäädä mökkiin ja seurata TV:sta väittelyjä, joissa sitten politiikka onkin vahvasti esillä.

    Mutta ole ”Mökkiläinen” ihan rauhassa, kyllä tiet aurataan ja turvallisuutesi taataan, kun eri tehtäviin ja yhteiskuntamme eri hallintoelimiiin valitut poliitikot hoitavat yhteisiä asioitamme. Minustakin pääset Värtsin palstoilla rauhaan, kun vielä vähän aikaa kuluu – kotona tai hoivakodissa. Toivottavasti ei ainakaan kauan hoivakodissa – veronmaksajien riesana.

    Ja lopuksi tältä tuolilta: Arvostan politiikkaa. Valitsen tarkasti puolueen ja ehdokkaan, kun menen äänestämään. En ole laumasielu. Mutta en jätä myöskään KANSALAISVELVOLLISUUTTANI käyttämättä.

    Politiikan keinoilla ne torpparitkin aikoinaan vapautettiin, niin että nyt voi olla vapaasti ja toimeentulevasti myös – mökkiläinen. Kartanonherrojakin on. Mutta eivät ne ole kontrollia vailla. On esimerkiksi progressio. Hieno sana, eikö vain, mutta toimii Suomessa jonkin puolueen mielestä hyvin, toisen huonosti, kolmas olisi valmis korjaamaan sen vaikutusta.

    Käy, ”Mökkiläinen” äänestämässä. Mutta ole tarkka! Elä mene ”vaalikarjan” mukana!

  15. Mitähän luettavaa meillä olisi ollut pitkiin aikoihin, jos ei E Lintunen olisi aktiivisesti kirjoittanut tähän lehteen?
    Minunkaan ei tarvitse olla samaa mieltä kaikista asioista, mutta on mukava lukea sujuva-sanaista, asiallista tekstiä.

    Mainontaa soisin lehdessä olevan ihan reilusti. Keneltä se on pois, jos asioista annetaan tietoa.
    Olettehan huomannut, että ihan avoimesti ilmoitetaan/mainostetaan kahdesta vaalitilaisuudesta Värtsilän Kylätalolla.
    SDP.n ja Keskustan ehdokkaat ovat tavattavissa. Toinen heistä vielä Rovasti, toinen ei.

    Ken seudulla on, menethän kuulemaan. Tai älä mene. Senhän saa itse kukin itse päättää.

  16. Tuula:
    Mitähän luettavaa meillä olisi ollut pitkiin aikoihin, jos ei E Lintunen olisi aktiivisesti kirjoittanut tähän lehteen?
    Minunkaan ei tarvitse olla samaa mieltä kaikista asioista, mutta on mukava lukea sujuva-sanaista, asiallista tekstiä.

    Minä siihen, että:
    Nuin justiisa.

  17. Onneksi nuoret alkavat ottaa kantaa. Maksuton keskiasteen koulutus? Järkevät pienen tulon saajien lapsetkin voisi saada mahdollisuuksia.

  18. Miina, se Miina Sillanpää oli aika merkittävä kansalainen. Hän näki pintaa syvemmälle.

  19. värtsiin tulisi luoda kirjautumis etukäteen sääntö.nyk.vain rehelliset ja avoimet ihmiset voivat kirjoittaa omilla nimillään ja ovat tämänjälkeen avointa riistaa nimimerkki-huutelijoille.herätys värtsilän pitäjäyhdistys.minäkin kirjoitan nimimerkillä ,mutta heti kun etukäteiskirjautuminen tulee, muutun omalla nimellä kirjoittajaksi.tämä kirjautuminen muuttaa kummasti kommentien sävyjä.

  20. Kyllä mielestäni pitää voida kirjoitella myös nimimerkeillä. Onhan se kirjallisessa kultuurissamme vanhaa perinnettä. Esimerkiksi Algot Tietäväinen käytti useita nimimerkkejä. Myös Urho Kekkonen ja moni muu.

    Mutta toimituksella pitää olla oikeus poistaa palstalta epäasiallliset jutut. Eri mieltä saa olla. Mutta pitää pyrkiä asiallisuuteen. Huumoriakin pitää viljellä, jos sen taidon ken osaa.

    Jatketaan tällä tavalla tärkeän Värtsin ylläpitämistä.

    Huomenna 28.2. on Kalevalan päivä, suomalaisen kulttuurin päivä. Lippu salkoon! Kahvipöytiin Onnin päivän kupit.
    JA ON MYÖS SISUN – SUOMALAISEN SISUN PÄIVÄ!

  21. Kuuluisista nimimerkkikirjoittelijoista huolimatta kannatan omalla nimellä kirjoittamista ja kommentointia. Ei se ole huumorin käytön ja poikkeavien mielipiteiden ilmaisemisen este. Mutta nykyinen käytäntö palstalla tietenkin jatkuu.

  22. Ongelmana on tässä lehdessä, ettei ole kirjautumis varmenteita, niin kuin monissa viranomais ym, sivustoissa. Sekä toimituksen toimissa osaamattomuutta milloin mikäkin vaippahousuisen nörtin sutaisu olisi syytä välittömästi poistaa.

  23. No immeinen on erehtyväinen ja lehmä on märehtiväinen. Jokeltelustahan se puhheen oppiminen alakaa, siitä pikkuhilijoo ymmärrettävällä tasolle. Mikkään toimitus tahi taho ei pysty täysin estämmään niitä ns. huonoja kirjotuksii. Muuten pitäs olla ruutu koko ajan silimiin eissä auki ja toimii välittömästi. Se ei oo mahollista, kun vielä kaiken mualiman robotit työntää ommoo sanomoosa sekkaan. No näillä ilmeisesti männään:-) Ja oikein hyvvee hernerokka päivee:-)

  24. Piip
    Piip
    Piip
    Hernerokka
    Pizza
    Lanka
    Laskiais

    Ja poikamiehelle onnea hopeahääpäivän tms. johdosta!

  25. Autoilijat huomioikaa ja varokaa perjantaina aamupäivällä Värtsiläntien ylittäjiä koulun kohdalla. Koululla on hiihtokilpailut ja latuset ovat tien toisella puolella rajavyöhykkeellä. Tien yli menee kilpailusta jännittyneitä tai uupuneita oppilaita sekä huoltojoukkoja.
    Tervetuloa seuraamaan hiihtokilpailuja, joissa varmasti tulee mitaleja suomalaisille!

  26. Kiitos, se oli jotain semmoista:-)

  27. On tullut tavaksi vilkuilla Värtsiä
    päivittäin, Jokin aika sitten kerrottiin
    uudesta toimittajasta. Tuli mieleen. että
    kuinkahan nuori henkilö (nimestä päätellen)
    jaksaa meitä tapoihimme piintyneitä ja kiintyneitä.

    Surutta hutkitaan immeisiä, joko nimimerkin takaa
    tai ihan omalla nimellä. Kaipa se on sitä nykyajan
    somekäyttäytymistä?

    Eipä tuota sovi ihmetellä miksi monet vakikirjoittajat
    ovat kaikonneet. Tosin uusia tuulia on toivottu usein
    monella suulla. Antakaamme heille tilaisuus.

    Kun on tiedossa uusi toimittaja, soisi uusien tuulien
    (käytöstapojen) valtaavan kommentoijenkin mielen.
    Ihan ekana tarttee ottaa rikka omasta silmästä –
    siis meikäläisenkin, kun nyt kaihikin on leikattu.

    Ehkä hyvä olisi muistutella Värtsin perustuskirjaakin.
    EJ sanoi aikoinaan, että itseään saa kehua mutta
    muita ei morkata. Politiikasta ja uskonnostakin taisi
    olla omat sääntönsä, jos ei ole muuttuneet – tai unohtuneet.

    Tulipa pitkät jorinat. Kiitos entisille toimittajille ja
    onnea uudelle toimittajalle!

    PS YHteystietoni ovat olleet kaiken aikaa toimituksen
    tiedossa. Oma mottoni on ollut, että ei väliä kuka
    kirjoittaa, vaan se mitä kirjoittaa.

  28. Erkki mainitsit ettälapsi jää ilman aapista,jos ei laiteta rahaa kolehtiin.Leino Hassinen ilmoitti että kolehdissa oli turkin nappi,ja sanoi että sen voi lunastaa sakastista.Minkälaisen aapisen lapsi saa ostaa turkin napilla?

  29. Kyllä jaksan ihmetellä ihmisten käytöstä netissä. Miksi pitää ilkeillä toisille..
    Kun kirjoittaa vaikka täällä kommenttia, pitäisi miettiä sanoisiko saman asian toiselle kasvokkain. Eihän ne kaikki sellaisia mieti, eivätkä välitä, varsinki kun voi nimimerkin takaa kirjoitella.
    Sehän nyt on selvää ettei kaikkia voi miellyttää, eikä asioista tarvitsekkaan olla samaa mieltä, mutta keskustella pitäisi osata asiallisesti. Jos ei jonkun kirjoitukset miellytä niin asia sitten on niin, ei siitä tarvitse tulla ilmoittamaan ja kylvää negatiivisuutta. Ennemminkin voisi ehdottaa aiheita mitkä kiinnostaa tai lähettää juttua värtsin sähköpostiin. Hyvin mielelläni otan juttuja vastaan, itsellä kun ei välttämättä kirjoittajan lahjoja ole 🙂 Jatkossakin epäasialliset kommentit poistetaan. Toki en pysty joka hetki vahtimaan kommentointia, mutta puutun kun aiheeksi nään.
    Toivoisin positiivisuutta ja paljon juttuja Värstiin.
    Iloista kevättä kaikille 🙂

  30. Hyvä avaus Jennalta👍

    Älä yhtään vähättele kirjoittajan taitojasi.Sujuvaa tekstiä näytät tuottavan.

    Voisitko kertoa hiukan itsestäsi kun nyt aloitat julkisessa virassa😊

    Tsemppiä mielenkiintoiseen toimittajan pestiin.

  31. Tervetuloa Jenna. Lähetetään jotain.
    Tsemppiä !

  32. Esko Tarvainen
    Tänään Kalevalan päivänä haluan vähän kynääni heilutella paperinpinnassa.
    Pajunvarren halkeamaan
    Janoinen tuohen lipoksi taittoi
    Lipolla vettä luonnon lähtehestä ammenteli
    Vettä janoisille suolaisille huulille
    Myös ne kotiin tuodut tuohet somat
    Saivat kunnon kohtelun
    Taitavan tekijän käsissä
    Taittoi ristiin
    Taittoi rastiin
    Tuli kontti kestävä kapine
    Selkään kalastaja sen laittoi
    Kalat viileinä pysyivät
    Kestävän kontin sisällä
    Kalat kotiin kannettuna
    Nälän kalat loitolla pitivät.

  33. Hippohiihto on laskiaispäivänä Lappeenrannassa. Olin otettu kun poikani tyttö 2,5v pyysi minut mukakaan kisoihin, kun isä ei työkireiltä jouda. Saa nähdä miten suksi suihkii, mutta ukki on kyllä surituksessa rinnalla.

  34. Jutunkertojat eivät pidä yhteiskuntaa yllä. Tarvitaan ns. politiikkaa eli keinoa hoitaa meitä KAIKKIA koskevia asioita. Politiikan väheksyminen on politikointia ja tätä politikointia. Juttujen kertominen – jos osaa kertoa eikä vain heitellä tyhjiä sanoja toisensa perään – on hyvä juttu. Antaa tulla vaan hyviä juttuja. Nauretaan niille – yhdessä.

    Mutta kyllä tällä palstalla pitää saada puhua myös tärkeistä asioista, niistä joista olemme usein myös eri mieltä. Mielipiteiden vaihto ei ole välttämättä riitelyä. Jumalastakin voi keskustella riitelemättä ja syyttelemättä.

    Värtsi voisi olla ihan hyvä KESKUSTELUAREENA. Jos joku ei sitä kaipaa, niin ei hänen pidä sitä mahdollisuutta toisilta torjua. Meillä on mielipiteen vapaus ja meillä on uskonnon vapaus. Meillä on hyvä Suomi.

    Hyvää Kalevalan päivää ja hyvää suommalaisen kulttuurin päivää! vaikka lippu laskettiinkin salosta jo kaksi tuntia sitten.

  35. Voisihan sitä keskustella ihan vain päivän polttavistakin asioista, jotka ei sisällä puoluepolitiikkaa.
    Kuten rokko epidemioista.
    Lapsuudesta muistan, kun minuunkin tuli tulirokko, se sammutettiin vesirokolla jonka jälkeen makasin vuoteen omana vielä tuhkarokossa.

  36. Kyllä aika on muuttunut noissa huippuneuvotteluissakin… Silloin ennen vanhaan hyvään aikaan – siis oikein huonoon aikaan, silloin Kekkosten aikaan, saunottiin ja kalasteltiin ensin päivä tai pari. Jos kalaa tuli hyvin niin sovittin että eiköhän lyödä lukkoon heti uusi neuvotteluaika koska tämä neuvottelu on näin hauskaa, kyllähän tämä kotiolot voittaa. Jos ei saatu kalaa niin sovittiin, että tavataan uudestaan, kyllä sitten varmaan kala syö. Kyllä olis Trumpilla ja Kimillä paljon opittavaa neuvottelutaidosta

  37. Oikeastaan on sama mitä kirjoitellaan ja kuka kirjoittaa kunhan vain kirjoitellaan.
    Näin ulkopaikkakuntalaisen kannalta on tärkeää löytää tietoa ennen matkaa mistä saa ruokaa, majoitusta ja kahvia (WC-palveluita unohtamatta).
    Eli onko Hotelli Joki auki, onko Niiralassa Cafe auki jne. Yrittäjäthän jättää kotisivut elämään vaikka yritys on kuopattu. Syy lienee että ulosottomies ei vie kotisivuja! Tai ehkä kotisivuilla ajatellaan olevan kaupallista arvoa myyntitilanteissa. Eli niihin ei ole luottamista. Täältä voi saada tietoa tai sitten ei.

  38. ”trump fani”. Saat minun puolesta olla Trumpin fani. Mutta kyllä historian väärentäminen on väärin. Tai niin, jos ihailee Trumpia, niin voihan sitä Kekkosestakin ajatella miten vain.

    Kun näin sanoin, kannatan sananvapautta.

  39. Kekkosella oli aina kalareissuilla lasinen lahna sisätaskussa, ettei homma pääse eskaloitumaan.

  40. Yksi päätoimittajan tehtävä voisi olla juuri tuo turistin kaipaaman paikkakuntainformaation jakaminen Värtsissä. Muutenkin puheenjohtajan tehtävä olisi ohjailla keskustelua ja antaa siihen virikkeitä – eikä vain toimia toripoliisina.

    Kyllä ajat ovat tiukentuneet sitten kekkosaikojen. Sen aikaisissa työyhteisöissä ei esimerkiksi lapinreissujen suhteen oltu kovin tarkkoja kellon tai kalenterin kanssa. Reissun pitenemistä päivällä tai parilla ei katsottu karsaasti. Kännykkääkään ei ollut silloin riesana.

    Toisaalta myös työpäivää pidennettiin tarpeen mukaan, eikä tehtyjen työtuntien ja päivienkään suhteen oltu tarkkoja. Silloin oltiin joustavia eikä huonon työilmapiirin käsitettä lainkaan tunnettu.

    Truppi-fani esittäköön tarkemmin näkemyksiään mainittujen valtiomiesten yhtäläisyyksistä. Ja samaan putkeen Urkin yhdenmukaisuudet myös Putinin ja Kimin suhteen.

    Alappa siis suoltaa havaintoja ja analyyseja asiasta! Perustelemattomat heitot eivät nyt riitä.

  41. Hillary oli kuulemma kosteilla jatkoilla tutustunut Trumpin tummanpunaisiin boxereihin. Aamulla kun pikku pää oli pipi, hän pani lakimiehet selvittämään, että ovatko ne boxerit venäläisten suhmuroimat. 😉

  42. Tuima oli tuuli Saimalla ja aamun pakkanen oli jäädyttänyt kohvajään kantavaksi. Tänään oli erinomainen pilkkikeli ja saalis oli sen mukainen. Minä keittiön altaassa suomustin pienet kalat kalakukon tarpeiksi. Keskikokoset laitan savupönttöön. Suurimmat voissa paistettuna ovat parasta minkä maun voi suomessa kokea jokainen kalamies perunamuusin kera.

  43. Lauantaiuamun kevennys:

    Miksi mäyräkoiralla on lyhyet jalat? Jos olisi pitemmät niin tulisi selästä läpi.

    Mies kävelee baariin surkean näköisenä ja istahtaa jakkaralle ja alkaa kertoa baarimikolle:
    – Sain tänään tietää, että isoveljeni on homo.
    – Ei voi olla totta, baarimikko vastaa tarjoaa miehelle drinkin talon laskuun
    Sama mies tulee uudestaan seuraavana päivänä vielä surkeamman näköisenä ja alkaa jälleen kertoa:
    – Sain tänään tietää, että pikkuveljeni on homo.
    – Tämähän on jo uskomatonta, baarimikko virkkoi ja tarjoaa miehelle drinkin ja jatkaa:
    – Eikö kukaan teidän perheessä pidä naisista.
    – Siskoni, mies vastaa surkeana.

    Sotilas: ”Tiesitkö että Laihialle on perustettu uusi joukko-osasto.”
    Toinen Sotilas: ”Älä ihmeessä, minkä niminen?”
    ”Nuukalaislegioona;-)

  44. Koiran jaloista. Vastaavasti ajokoiralla on pitkän jalat sen takia että, jos ne olisi lyhyemmät ne ei yltäisi maahan. Silloin ei jäniksen ajostakaan tulisi mitään.

  45. Hannu Hanhen koiran tietää siitä, että sillä on hyvä säkäkorkeus.

    Muija sano, etten oo muka vaihtanut kultakaloille vettä kuukauteen, mutta eihän nuo oo juoneet vielä entistäkään.

    Siinäpä tuota tään viikonlopun vitsit, asiookin pitäs luatii:-)

    Tiijjän, tää ei oo ristikko-, eikä vitsilehti:-)

  46. Jokaisen pilkkireissun jälkeen välineet on huollettava.Kalaparvet liikkuvat ja niitä on vaikea seurata vetten päältä. Jos haluaa löytää ottipaikan tarvitsee pilkillä vaihtaa paikkaa ja etsimällä saattaa löytää ottipaikan. Kun ja jos löytää ahvenparven kalaa tulee kotiin vietäväksi.

  47. Vielä lauantai-illan riivanteeks pari kaskua:

    Karjalaiset naiset olivat tutustumassa Niagaran putouksiin.
    – Tässä ovat kuuluisat Niagaran putoukset, opas selitti, ja jos
    arvon rouvat ovat hetken hiljaa, niin kuulemme veden kohinan.

    Mikä yhdistää seuraavia tapahtumia:
    Anoppi hukkui, perunat jäätyi peltoon ja piika tuli paksuksi?
    Nosto myöhästyi;-)

  48. Ei politiikka kuulu ystävien kesken kestuskeluihin. Vastakkainasettelun aika on ohi. Näin minä ainakin ajttelen. Ollaan ajassa missä on haasteitta yhdessä pohdiskeltaviksi. Pienikansa yhtenäinen voi katsoa luottavaisena tulevaisuuteen.

  49. Tämän viikon puheenaiheita on ollut runsaasti. Yksi niistä 27.2. alkanut kaipaa jatkoa. Ei politiikanteon merkeissä, vaan ihan pelkästtän siksi, että vanhusten hoitotilanne Suomessa on tällä hetkellä vaiheessa, jossa viivyttelylle ei ole perusteita. Tilanne on ollut useamman hallituksen aikana sellainen, ettei se ansaitse sivistysvaltion mainetta.

    Olin muutama päivä sitten kstunut TV:n ja yle arenan äärellä 8 ja puoli tuntia. Eduskunnassa kinattiin asiasta. Jäin ihmettelemään, mikä mättää. Myös eräs kansanedustaja – joka ei enää asetu ehdokkaaksi – on ihmetellyt eduskunnan päätöksenteon vaikeuksia. – Tänään istuin Joensuun Carelia-salissa runsaslukuisen joukon mukana kuuntelemassa professori Sirkka-Liisa Kivelän esitelmää ja ostin muutaman päivän ilmestyvän kirjan ”Vanhuusko arvokasta?”

    Aihe on tietysti minulle ikäihmiselle ajankohtainen. Mutta niin se on jokaiselle suomalaiselle iästä riippumatta. Jokainen veronmaksaja joutuu puntaroimaan, mikä hoitomalli olisi paras – sekä taloudellisesti että myös – ja nimenomaan – inhimillisesti.

    Siitä olen nyt kaiken kuulemisen jälkeen nvakuttunut, ettei ole mitään syytä viivytellä. Eri hallitusten toimesta on valmisteluja tehty yli 10 vuotta. Nyt on tarjolla ja äänestykseen tulossa ehdotus, joka ei ole varmasti tyäydellinen. Ze olisi kuitenkin askelma ylöspäin kohti kehityksen suuntaa. Korjauksia tietenkin tarvitaan, kun saadaan kokemusta.
    Nyt päätökseen saatava tulos tarjoaa uudelle hallitukselle työtä vanhusten hoidon edelleen kehittämiseksi.

    Asiantuntijoita on kuultu todella paljon, ja niiden väillä on ollut ristiriitaisuutta. Kansanedustajien tehtävä on nyt päättää niiden tietojen varassa, jotka ovat olemassa. Jatkossa korjataan, jos korjaamiseen tulee tarvetta. Mikään hallitus tai eduskunta ei tee taivasta maailmaan, mutta voi olla viemässä kehitystä parempaa. Suomen historiakin tarjoaa tästä esimerkkkejä.

    Olipa päätös eduskunnassa mikä tahansa, vanhuksemme on hoidettava niissä paikoissa, missä he nyt ovat ja tulevat olemaan. Mille hallitukselle sitten kunnia kuulu, on toisarvoinen seikka. Siksi ei politikointia eduskunnassa, valiokunnissa, mediassa eikä tässä Värtsin palstoillakaan. Tilanne on hyvin paha. Sen olen niiden tuntien aikana, jolloin olen asiaan paneutunut, huomannut.

    En lue kirjoittamaani uudelleen. Olkoon viirheitä vaikka kuinka paljon. Menen naapuriin kahville – rauhoittumaan
    Dasvidavia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *