Arppa ja äiti

Joko ruoka on valmis? Muori ottaa uunista pottulaatikon. Nostaa sen rollaattorin tasolle, pukkaa rollaattorin pöydän viereen. Noituu samalla poikaansa, joka taas karkasi naapurin pannuhuoneeseen. Muorin kädet ovat jo heikot ja pottulaatikon saaminen pöytään asti on jo mahdotonta ilman rollaattoria.

”Mulle tuli tekstiviesti”. Arppa kaivaa puhelimen puseron taskusta. Äitimuori taas.. ”Missä oot, kotio sieltä”. Pakko se on lähtiä, vaikka harmittaa. Muori on vanha asumaan yksin, tympäsee ku vielä vanhan ukon menoja muori vahtii!

Onko se pakko jos ei taho, sanoo naapurin Eino kiljupönttöä naputellen. Onhan se, molemmat sen tietää. Arppa on kiltti poika vieläkin.

Arppa menee naapuritalossa olevaan kotiinsa. Yrittää olla sen näköinen, että ei ole kiljua nähnytkään, hommaa pöytään jääkaapista tarvittavaa ruuan lisuketta.

Istuvat äiti ja poika vastakkain pöydän ääressä.

Äiti vähän itkuisena. ”Minun pittää hommata itteni palaveluitten ääreen kirkonkyläle, käy sie sielä tekemäsä paperia, mie niistä mittään ymmärrä. Vaikka oisin mie täälä halunnu kuolla, niinkö Väinöki. Saat sie sitte täälä rauhasa vaikka kaupan viinaa juua. Ja vaikka akan vielä tähän otat”.

No, äiti, älähän, sovitaanhan täsä olleen, enhän mie ole sulle paha ollu. Kyllä me pärjättään ja sulla vielä pää ihan hyvin pellaa. Mutta tee niinkö haluat. Voin minä ruveta selevittään kunnan kans, onko siellä mitä paikkoja vappaana.

Kuule poika, minä oon minä ja päätän itte. Ko paikka löytyy, lähen ainaki talaveksi. Kattoo sitte kevväälä, miten jatkuu.

Tuula

Share

4 comments for “Arppa ja äiti

 1. jore
  20.8.2019 at 18:07

  Ei kai kevääseen asti tartte näin jännän tarinan jatkoa odottaa?🥶

 2. Poikamies kolmannessa polvessa
  21.8.2019 at 7:29

  Tässä on pitkä syksy ja talavi välissä ennen kevättä, niin kait siihen jottain tirppajaisii suahaan ennen sitä?:-)

 3. Irene Peuhkurinen
  26.8.2019 at 8:31

  Niin on äidin kohtalo kuin monen muun. Kun vois kuolla terveenä!

 4. Alpoaatos
  27.8.2019 at 12:00

  Mielenkiinnolla seurataan miten Arpan ja äiteensä elämä tuosta jatkuu..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *